Ilves KTP:n vieraana, kotivoitto hakusessa

By 29/06/20212021, Uutiset

Ilveksen Eetu Vertainen (keskellä) upotti kahdella maalillaan KTP:n Veikkausliigan edellisessä keskinäisessä kamppailussa Tampreneen Ratinan stadionilla toukokuun lopulla. Vasemmalla isäntien Erick Oteng ja oikealla Kotkan Pierre-Daniel Nguinda.

KTP kohtaa keskiviikkona neljännen kerran Tampereen Ilveksen tällä kaudella ja nyt ensi kertaa kotona Arto Tolsa Areenalla. Pisteitä pitäisi saada, eikä se aivan mahdoton ajatus olekaan. Ilves on ehkä sittenkin eri tason Veikkausliiga-vastustaja kuin esimerkiksi mestari-HJK, jolle KTP hävisi juhannuksen alla vieraissa 0–2.

Muistelin, onko Ilves ollut joskus nimellä Ilves-Kissat – tai jotain vastaavaa? Nämä tamperelaisseurat kun ovat vaihdelleet nimeään ja joutuneet pelaamaan siellä Pirkanmaalla vähän jääkiekon varjossa. Mikähän yhteys on nykyisellä jalkapallo-Ilveksellä jääkiekko-Ilvekseen? Onkohan sama kuin koripallo-KTP ja jalkapallo-KTP? Ainakin sama tupsukorvalogo molemmilla seuroilla on.

OTTELUENNAKON TARJOAA K-RAUTA KOTKA

Joka tapauksessa KTP:lla on mielestäni mahdollisuus kotivoittoon, vaikka edelliset pelit vieraissa ovat päättyneetkin Ilvekselle; 31.1. harjoitusottelu 3–2, 27.1. cup-kamppailu 3–0 ja 28.5. Veikkausliiga-matsi 2–0.

Jostain syystä KTP ei ole saanut peliään nousukauden kuosiin. Syynä lienee osaksi sekin, että joukkue on lähes kokonaan muuttunut viimevuotisesta, eikä perusrunkoa ole löytynyt.

KTP on aloittanut jokaisen liigapelin eri kokoonpanolla. On kirja nimeltä ”Tips etsii itseään”. Vähän samaa ajattelen KTP:sta; joukkue etsii vielä sitä vakiokokoonpanoaan.

Niin Ilves… Valmentajana on kuudetta kautta Jarkko Wiss. Kertonee jotain seuran luottamuksesta koutsia kohtaan. Wissiä pidetään liigan parhaana vastahyökkäysvalmentajana. Hän tekee pienellä budjetilla (1,5 miljoonaa euroa, KTP 1,35) joka vuosi hyvää tulosta. Sanotaankin, että joukkue on ollut Tammelassa tasaisen ylisuorittanut ryhmä joka vuosi.

Ilveksen fysiikkavalmentajana on Heli Rekimies. KTP:lta on vielä se askel ottamatta, että edustusjoukkueen valmennustiimissä olisi mukana naisosaamista. Kovin kaukana se ei välttämättä ole, sillä junnu-KTP:ssa Mari Rahkonen tekee hyvää työtä.

Ilveksen talous lienee kunnossa, koska koronasta huolimatta Ilves Edustus Oy teki viime vuonna taas kerran positiivisen tuloksen. Seuralla on myös mielenkiintoinen strategia: se pyrkii kasvattamaan nuoria pelaajia ja saattamaan heitä eteenpäin uralla.

Varsin hieno ajatus sinällään! Ehkä siksi Ilves saa itselleen nuoria, lupaavia pelaajia. Suomen U21-maajokkueen leiritykseen kutsuttiin keväällä kahdeksan Ilveksen pelaajaa!

Kun joukkueessa on paljon nuoria, ei ole merkityksetöntä se, että Jarkko Wissillä on sosiaalikasvattajan koulutus. Valmentaminenhan on paljolti niin sanottua henkilöstöjohtamista, jossa valmentajan kyky tulla toimeen erilaisten luonteiden kanssa on ensiarvoisen tärkeätä.

Ilveksen keski-ikä on 21,2 vuotta ja KTP:n vastaava luku 24,1. Liigan vanhimmat ovat Seinäjoen Jalkapallokerho ja Maarianhaminan IFK (26,3).

Kilpajuoksua pallon perässä Tampereen ottelussa toukokuussa; keskellä Ilveksen Jean Carlos Blanco, vasemmalla Kotkan Mohamadou Sissoko ja oikealla Michael Ogungbaro.

Ilveksen pelaajistosta vaihtui viimevuotiseen verrattuna kaksikolmasosaa. KTP:lla taisi olla sama tilanne. Ilveksen maalivahti-ikoni Mika Hilander muun muassa siirtyi paikalliskilpailija Hakaan ja keskikentän Jair HJK:hon.

Tamperelaisten luottamiehiin kuuluvat nykyään puolustuksen Tatu Miettunen (26) sekä keskikentän Joona Veteli (26) ja Tuure Siira (26). Miettinen on joukkueen uusi kippari ja takalinjoja kokoava toppari. Veteli ja Siira muodostavat Ilveksen keskikentän moottorin. Veteli on ollut pitkään ollut mukana ja Siirakin seuran vanhempaa kalustoa ja erittäin vahva kaksinkamppailuissa.

Mielenkiintoista on, onko KTP:sta siirtynyt Tuomas Ollila (21) kuntoutunut vammoistaan, ja kuinka kotkalaiset hänet ottavat vastaan. Ainakin koripallon puolella vierasjoukkueeseen siirtynyt saa Kotkassa hyvät suosionosoitukset. Joukkueen tähtenä pidetään myös puolustuksen Felipe Aspegrenia (27), jolla hänelläkin on kotkalaista taustaa.

KTP–Ilves-ottelusta alkaen ovat Arto Tolsa Areenalla varatut kausikorttipaikat käytössä.

Veikkausliigaa:

FC KTP – Tampereen Ilves Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 30.6.2021 kello 18.30

AC Oulu – FC KTP Raatin Stadionilla maanantaina 5.7.2021 kello 18.30

TEKSTI: Jukka Lopperi KUVAT: Jimi Soinila

Juttu FC KTP:n valmennuksen jättävästä Argo Arbeiterista julkaistaan illan aikana myöhemmin.