HIFK haki voiton Cupin avauksessa

Nousujuhlien viimeisetkin hitaat on tanssittu jo hetkeä sitten, joten on aika käynnistää jalkapallokausi 2021. Vuoden ensimmäiseen tosipeliinsä Veikkausliigaan noussut KTP sai vastaansa HIFK:n Helsingistä. IFK:n talvikausi oli turbulenssia täynnä, kun kabineteissa käytiin vääntöä seuran omistuspohjasta. Nyt ilmakuopat on kuitenkin ohitettu ja Stadin punaiset ovatkin kokoamassa jälleen melko kilpailukykyistä joukkuetta tulevaa Veikkausliigakautta varten. KTP:n avauskokoonpanosta oli huomioitavissa, että peräti 7 pelaajaa esiintyi kentällä myös kauden 2020 päättäneessä ottelussa TPS:a vastaan. Tällaista jatkuvuutta ei olla nähty Kotkassa aikoihin. Toki uusiakin nimiä nähtiin kokoonpanossa, kun vasta hiljattain Kotkaan saapunut tuore sopimuspelaaja Fran Alvarez nimettiin heti mukaan kokoonpanoon. Paluumuuttajista Johannes Laaksonen ja Aleksi Tarvonen ottivat paikkansa avauskokoonpanossa.

HIFK aloitti terävämmin ja loi heti alkuun varttitunnin kestävän painostusjakson KTP-maalille. Kymmenen minuutin kohdalla Aldayr Hernandez pääsi suuntaamaan puskunsa kohti Anton Lepolan maalin alanurkkaa. KTP-vahti Anton Lepola kuitenkin selvitti tilanteen hyvällä venytyksellään. Muutamaa minuuttia myöhemmin KTP oli saanut oman puolustusalueen vapaapotkun, ja tilanteen piti olla täysin vaaraton. Jostakin syystä HIFK-prässin annettiin kuitenkin tulla liian lähelle, ja rutiininomaisesta oman pään vaparista oli saatu leivottua pallonmenetys prässääville vieraille. Felipe ”Pipe” Saez pääsi parhaasta maalintekosektorista tälläämään vastapalloon ohi hölmistyneen Lepolan ja HIFK johti ottelua 0-1.

Seuraavan puolituntisen aikana myös KTP sai pakkasen kangistamat jalkansa liikkeelle. Parhaat puolittaiset maalipaikat pelattiin oikean laidan kautta Matias Lindforsille, mutta mitään tuhannen taalan paikkoja ei KTP-kuitenkaan saanut luotua. Tilastoihin itsensä kirjauttivat ensimmäisellä puoliajalla enää vieraiden Hernandez ja Tino Palmasto, joille erotuomari Antti Munukka näytti keltaista korttia. Kaikkinensa ensimmäinen puoliaika, kuten koko ottelu, oli hyvin siisti ja molemmat joukkueet tuntuivat varovan turhia loukkaantumisia kovassa pakkasessa.

Toisen puoliajan alussa vierailija HIFK oli onnistua maalinteossa toistamiseen. Sivuvaparin jälkeisessä maalinedustapainissa HIFK pääsi laukomaan aivan lähietäisyydeltä, mutta Lepolan hyvä jalkatorjunta piti marginaalin vielä yhdessä maalissa. KTP:n vaarallisimmat paikat syntyivät Asier Arranzin kulmapotkuista sekä Aleksi Tarvosen puolittaisista karkumatkoista. 25 minuuttia ennen loppua päävalmentaja Argo Arbeiter vaihtoi kentälle Niklas Leinosen, Kimi Kolsin sekä Anttoni Huttusen. Loppu olikin KTP:n painostusta HIFK:n tyytyessä varjelemaan omaa maaliaan. Vieraiden hyvin organisoitunut puolustus kesti kuitenkin päätösvihellykseen asti, ja Cup-pisteet matkasivat Helsinkiin lukemin 0-1.

Lohkon toisessa ottelussa FC Lahti ja HJK tasasivat pisteet lukemin 1-1, joten tappiostaan huolimatta KTP on yhä tiukasti mukana taistelemassa kahdesta jatkopaikasta. Cup-pelit jatkuvat 13.2. kun KTP kohtaa vieraissa FC Lahden.

KTP: Lepola, Ramadingaye (66’ Leinonen), Lindfors, Laaksonen (66’ Kolsi), Tarvonen (83’ Tamminen), Arranz, Mäkijärvi (66’ Huttunen), Paavola, Agyiri, Eerola, Anttila