Harjoitusottelut jatkuvat – lauantaina 30.1. vastassa Ilves

Entinen KTP-pelaaja Tuomas Ollila vaihtoi paidan Ilveksen väreihin. KUVA: Mikko Mäkelä

Harjoitusottelut jatkuvat, kun KTP matkustaa lauantaina Pirkanmaalle kohtaamaan Ilveksen tupsukorvat. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kesäkuussa 2020 Suomen Cupin puolivälierissä, jossa Ilves oli tyly vieras vieden Cupin jatkopaikan 4-0 voitolla. 

Vuoden visiitin Ilveksen paitaan kaudeksi 2019 tehnyt Aleksi Tarvonen odottelee jo lauantain matsia vanhaa joukkuetta vastaan.

Tare on tyytyväinen, että joukkue on päässyt kunnolla treenaamaan ulos ja joukkue on koossa jo lähes koko porukalla: “Treenit ovat sujuneet oikein mukavasti. Paljon on tapahtumia ja pikkuhiljaa alkaa koko joukkuekin olemaan kentällä, joten hyvä meininki! Mukava myös kun ollaan nyt päästy ulos isolle kentälle.”

Viime lauantaina KTP voitti kauden ensimmäisessä harjoitusottelunsa PK-35 vastaan 2-1.

“Pk-pelissä näkyi, että kyseessä oli vuoden ensimmäinen peli tämän joukkueen kanssa ja vähän ajoitusten ja liikkumisten kanssa on luonnollisesti tekemistä, mutta tärkeitä peliminuutteja joukkueelle ja hyvää dataa saatiin missä tällä hetkellä mennään. Voitto on tietysti aina positiivinen asia mutta parannettavaa jäi paljon”, Tarvonen analysoi. 

Ilves on kokenut todellisen nuorennusleikkauksen viime kausien kokoopanoista. Monivuotiset Ilvesläiset ovat lähteneet muualle ja tilalle on hankittu nuorta tulivoimaa. Lähtijöiden listalla on muun muassa Hakaan siirtynyt Mika Hilander, Klubiin lähtenyt Jair ja Maarianhaminaan seilannut Emile Paul Tendeng. Saapuneiden lista on kuitenkin myös vaikuttava. Viime kaudella Vaasassa torjunut Rasmus Leislahti, joka kävi vuosi sitten Kotkassakin pyörähtämässä näytillä, täyttää Hilanderin jättämät saappaat, ulkomaillekin tyrkyllä ollut Teemu Jäntti sekä klubilaiset Kalle Katz ja Eetu Vertainen tuovat maalintekotaitoa. 

Myös kaksi kautta KTP:ta edustanut Tuomas Ollila on yksi uusista päävalmentaja Jarkko Wissin naarauksista. 

Tuomas Ollila loukkasi olkapäänsä KTP:n riveissä alkusyksystä 2020 ja loppukausi meni olkapääleikkauksesta toipuessa. Ollila vaihtoi kauden päätteeksi postiosoitteen Tampereelle ja on sopeutunut hyvin. 

“Treenit on lähteneet hyvin käyntiin ja olen kotiutunut tosi hyvin tänne. Olkapääkin alkaa olemaan nyt ihan täysin kunnossa ja pystyy pelaamaan normaalisti”, Tuomas vastaa kyselyyn matkalla treeneihin. 

“Olemme päässeet kunnolla treenaamaan joukkueena ja samantyyppisiä elementtejä tullaan lauantaina näkemään mitä sitten kaudellakin”, pikakiituri jatkaa vielä. 

Aleksi allekirjoittaa myös muutoksen tuulet Tampereella; “Joo aika paljon on Ilves muuttunut viime kaudesta ja varmasti siellä haetaan uusia juttuja peliin, kun katsoo millaisia pelaajatyyppejä siellä on hankittu. Nuortunut entisestään ja varmasti vielä entistä pelaavampi joukkue tulee olemaan. Todella paljon maaleja he ovat ainakin tehneet nyt talven peleissä.”

KTP:n katse on kuitenkin oman pelin kehittämisessä ja eteenpäin viemisessä, johon kokenut liigajoukkue on erinomainen vastustaja. 

“Hirveästi ei vastustajaa tuijoteta tässä kohtaa ja vaikkakin joukkue on vaihtunut paljon, niin kyllä sieltä kuitenkin varmasti vastaan tulee viime vuosien tapaan hyvin organisoitu ja aktiivinen Ilves.  Kova vastus ilman muuta. Me kuitenkin keskitymme tässä kohtaa enemmän omaan peliin ja koitetaan saada taas vietyä meidän pelin osa-alueita eteenpäin joita olemme käyneet läpi. Kiva päästä mittaamaan tasoa hyvää liigajoukkuetta vastaan. Ja tottakai olisi kiva näpäyttää vanhaa seuraa”, Tarvonen päättää vielä. 

 

Ilves – KTP lauantaina 30.1. klo 14:30 Pirkkahallissa. 

 

Aamulehti muistuttaa myös KTP-faneja, että heillä on kuukauden tutustumistarjous digitilaukselle hintaan 1€, jolla myös tämä ottelu näkyy. 

Rekisteröinnin jälkeen pääset seuraamaan ottelun täältä:

https://www.aamulehti.fi/jalkapallo/art-2000007768854.html