Ennakko: TPS-KTP

By 01/08/20192019, Ennakot, Uutiset

KTP matkustaa huomenna perjantaina Turkuun kohdatakseen Turun Palloseuran. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa turkulaiset hakivat pisteet Kotkasta puhtain 0-3 lukemin. Tiukassa ovat pisteet varmasti myös Turussa, sillä TPS:n viime aikojen tuloskunto on ollut varsin vakuuttava. Edelliseen viiteen otteluun mahtuu vain yksi pistemenetys, ja sekin sarjakärki Hakaa vastaan. Näyttääkin siltä, että ilman pahaa kompurointia on TPS vahvin ehdokas liigakarsijan paikalle.

KTP:n viime viikonlopun vierailu länsirannikolle päättyi kirvelevään 2-1 tappioon taukojohdosta huolimatta. MuSa-tappio on kuitenkin nyt kuitattu ja katseet suunnattu TPS-kohtaamiseen. KTP matkaa Turkuun hieman vajaalukuisena, sillä poissa ovat loukkaantuneet Miro Schwalenstöcker, Tuukka Kurki, Saku Leppänen ja Kimi Kolsi. Jimi Lassila ja Pyry Piirainen viettävät illan kasarmeilla ja Miika Kolsi täytti korttitilinsä Kouvolan Susien paidassa.

Valmentaja Ossi Virta on tietoinen TPS:n vahvuuksista.

-TPS:llä on sarjan paras materiaali ja prässäävät erittäin agressiivisesti. Hyökkäyspelissä he pelaavat todella hyvin linjojen väleihin, ja murtautuvat tehokkaasti selustaan, Virta kertaa.

Kysymykseen siitä miksi niin usein tällä kaudella voitto-ottelua on seurannut tappio, ja päinvaistoin, Virta vastaa lyhyesti ja ytimekkäästi.

-Tähän ei varmasti ole yksiselitteistä vastausta. Tietyt joukkueet ovat sopineet meille paremmin kuin toiset. Esimerkiksi puolustuksellisesti osa joukkueista prässää erittäin aggressiivisesti ja osa vetäytyy. Tällä kaudella on jopa nähty joukkue joka puolustaa lähes koko kentän pelaajavartioinnilla. Useimmiten pelejä joissa ollaan pelattu hyvin, on edeltänyt harjoitusviikko, ja meillä on ollut aikaa kehittää omaa pelaamista. Heikoimmat pelit ovat usein tulleet silloin kun meillä on ollut vain vähän aikaa valmistautua peliin, analysoi Virta.

Niin ikään Kouvolan Susien paidassa tällä kaudella vastuuta saanut Niklas Leinonen pukee tulevana viikonloppuna ylleen jälleen maajoukkuepaidan. Suomen U-17 maajoukkue matkustaa Tanskaan, jossa se avoimessa EM-turnauksessa pelaa kolme ottelua.

Ottelu Turussa käynnistyy kello 18:30 ja sitä voit seurata suoratoistona Elisa Viihde Sportin kautta tai parhaassa seurassa Kahvila Kaks7:ssa torin laidalla.