Ennakko: MYPA-KTP

By 20/09/20192019, Ennakot, Uutiset

Kauden kolmas Kymenlaakson derby otellaan huomenna lauantaina Saviniemen stadionilla. Kevään ensimmäisessä ottelussa päädyttiin tasapeliin, mutta Kotkassa KTP oli selvästi MYPAA edellä. KTP johtaa siis kauden keskinäisiä kohtaamisia pistein 4-1.

MYPA on todella herännyt taistelemaan sarjapaikastaan. Viimeisestä viidestä ottelusta tappioita on vain yksi, ja kaksi edellistä ottelua on päättynyt niukkoihin voittoihin. Lisäpisteitä Mylsällä kuitenkin yhä kaivataan, sillä sarjasijoitus on edelleen viimeinen. Rony Huhtala on tehnyt viimeiseen kolmeen peliin viisi maalia ja hyvässä maalivireessä on myös Jussi-Pekka Rämä.

Mutta vaikka hyökkäyspäässä tehoja on löydetty, maaleja MYPA päästää silti edelleen luvattoman paljon. Juhannuksen jälkeen MYPA ei ole kertaakaan päästänyt alle kahta maalia, ja tämän haavoittuvuuden KTP:kin tiedostanee.

Myös KTP:n syysvire on hyvä. Saku Leppänen on palannut kentälle, Thomas Agyiri on antanut hyvät näytöt ensi kautta ajatellen ja myös laitapelaaminen on viime peleissä toiminut mainiosti. Haka-vierailun mahalaskua lukuun ottamatta syyskierrokselta on saldona pelkkiä voittoja. Ja vielä kun Jaro on pakittamassa sarjataulukossa selkä edellä vastaan, on Kotkalla hyvä mahdollisuus päättää kausi kunnioitettavaan kolmanteen sijaan.

Vaikka tilastojen valossa voisi luulla että huomenna nähdään paljon maaleja, tuo oman elementtinsä peliin paikallisottelun jännite ja sen tuoma varovaisuus, sekä ottelun valtava merkitys etenkin kotijoukkueelle. Varmaa on vain se ettei ottelusta tule tunnelmaa puuttumaan.

MYPA-KTP huomenna 21.9. Saviniemen jalkapallostadionilla kello 15:00.