Ennakko: KTP – Kajaani

By 12/07/20192019, Ennakot, Uutiset

Ykkösen kausi on puolessa välissä, kun kaikki joukkueet ovat pelanneet 13 kierrosta. KTP majailee tuloslistalla sijalla 6 iskuetäisyydellä neljänteen sijaan. Kärjessä porskuttaa ylivoimaisella pistepotilla Haka.

KTP kohtaa lauantaina Arto Tolsa Areenalla AC Kajaanin toista kertaa tällä kaudella. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuun lopussa Kajaanissa, ja tuolloin KTP toi täyden pistepotin mukanaan Kotkaan 2-1 vierasvoitolla. Kajaani on sarjataulukossa viimeisenä, mutta on pelannut vakuuttavia tasapelejä muun muassa Hakan, Jaron ja Oulun kanssa, joten mikään hupiretki lauantain peli ei varmasti ole.

KTP:n Juuso Laitinen avaa tämän hetken tilannetta:

Viime viikolla oli kaksi peliä, joista voitettiin EIF tiistaina vahvalla pelillä ja hävittiin Jarolle lauantaina. EIF-peli oli kokonaisvaltaisesti ehkä ehjin peli koko kaudella, pystyttiin siinä pelissä hyökkäämään hyvin koko joukkueena ja puolustettiin tiiviisti. Jaroa vastaan meillä oli ongelmia molempiin suuntiin. Joitain muutoksia on todennäköisesti luvassa Kajaania vastaan, mutta kokonaisuudessaan meidän pitää pystyä samaan kuin EIF:iä vastaan. Pitää pystyä puolustamaan tiiviisti koko joukkueena ja hyökkäämään mahdollisimman monipuolisesti ja tehokkaasti ottelun alusta loppuun. Kajaani on aina sellainen joukkue, jolta voi odottaa mitä tahansa ja heillä on aina ollut nopeita pelaajia joukkueessaan, joiden kanssa pitää olla varuillaan.

Kajaani on ehtinyt jo hyödyntämään 10.7 avautunutta siirtoikkunaa kahden hankinnan myötä. Ghanalainen 24-vuotias Derrick Mensah tuo keskikentälle lisää vahvuutta ja Aati Riihimäki leveyttä Kajaanin maalivahtirinkiin Tatu Österlundin ja Jonathan Jäntin lisäksi, kun Spasoje Stefanovickin sopimus päättyi sovitusti 10.7. Uudet vahvistukset tullaan näkemään lauantain kokoonpanoissa mukana.

Myös KTP leventää maalivahtirinkiään. KTP on tehnyt loppukauden ajaksi sopimuksen oman A-juniorinsa Tomi Kopran kanssa. Pyry Piirainen astui maanantaina armeijan harmaisiin ja Tomi hyppää loppukaudeksi rinkiin tuuraamaan Pyryä.

————

Muistutuksena vielä, että lauantaina vietetään Etelä-Kymenlaaksolaista palloilun superpäivää ja Arto Tolsa Areenalla tapahtuu koko päivän. Ensin Haminan Palloilijat kohtaavat Tampereen Manse PP:n klo 13 alkavassa ottelussa. Pelin jälkeen yleisöä viihdyttää Teemu Seppälä ja Max Paananen tulkitsemalla Junnu Vainion rakastetuimpia kappaleita. Palloilupäivä jatkuu KTP – Kajaani ottelulla klo 17 ja pelin jälkeen lavalle nousevat Kuokkavieraat-yhtye viihdyttämään palloilukansaa.

Lauantain aikataulu:

12 Portit aukeavat

13 Pesäpallo-ottelu Haminan Palloilijat – Manse PP

15:30 Pesäpallopelin jälkipelit ravintola-alueella, musiikkia ja pelaajahaastatteluja. Junnun musiikkia soittavat duo Paananen & Seppälä

17 Jalkapallo KTP – AC Kajaani

19 Pelaajahaastatteluja ja muusikkia by Kuokkavieraat

23 Tapahtuma päättyy