Ennakko: KTP – Haka

By 23/06/20192019, Ennakot, Uutiset

Juhannushulinat alkavat olla takana päin ja Kotka valmistautuu ottamaan vastaan valkeakoskelaiset maanantaina.

Haka johtaa Ykköstä 26 pisteellä toistaiseksi tappiottomalla kaudella. KTP majailee viidentenä 14 pisteellä, tasapisteissä neljäntenä olevan Jaron ja kuudentena olevan MuSa:n kanssa. Torstaina raitapaidat palasivat pisteiden makuun hienolla 0-1 vierasvoitolla Oulusta ja kyllähän pisteet kelpaavat myös kotipelistä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen toukokuun alussa oli KTP:lle karmaiseva. Tuolloin kaikki mikä voi mennä pieleen meni, eikä peliä saatu lainkaan auki, tuloksena Hakan maalikarkelot 6-3 voitolla. KTP:lle jäi paljon asioita hampaankoloon tuosta pelistä, ja nyt on tilaisuus tasoittaa puntit.

Hakalla kauden alku on ollut nousukiitoa, kahdeksan voiton lisäksi taskussa on kaksi tasapeliä, joista toinen muutama viikko sitten hämmentävästi viimeisenä olevaa Kajaania vastaan vieraissa. Kajaani sai tukittua Hakan pelin, eikä joukkue päässyt lainkaan pelaamaan omaa nopeaa peliään. Tempon hidastaminen sopisi myös nyt kotkalaisten tyyliin, mutta katsotaan, miten tässä onnistutaan. Nopean pelin lisäksi Haka on ollut äärimmäisen tehokas erikoistilannepelaamisessa, mistä myös kotkalaiset saivat kärsiä edellisessä pelissä murskaavin seurauksin.

Kotkaan vierailijat saapuvat ilman kapteeniaan Jacob Bushueta, joka on ollut tärkeässä roolissa keskikentällä rakentamassa peliä. Bushue nappasi itselleen pelikiellon otettuaan kaksi keltaista korttia edellisessä TPV pelissä. Tämä ei voi olla muuta kuin hyvä asia kotkalaisille. KTP:llä on ollut lyhyempi palautumisjakso torstain Oulu-pelin jälkeen, mutta juhannus on varmasti mennyt akkuja lataillessa, ja joukkue on maanantaina iskussa.

Heinäkuun alussa aukeaa siirtoikkuna, ja odotettavissa on, että KTP on ostohousut jalassa hankkimassa vahvistuksia keskikentälle. Ainakin tämä peli pitää kuitenkin vielä hoitaa nykyisellä kokoonpanolla. Jos Oulu-pelin hyvä tekemisen meininki saadaan pidettyä yllä, niin pisteitä on odotettavissa.

KTP – Haka maanantaina 24.6 klo 18.30 Arto Tolsa Areenalla. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon ja murtamaan Hakan tappioton putki!