Ennakko: KTP – EIF

By 11/05/20192019, Ennakot, Uutiset

Ykkösen kausi käynnistyi pari viikkoa sitten ja KTP:llä on takana kaksi tappiota, ensin kotona Oulua vastaan ja viime viikolla kohdattiin Haka Valkeakoskella. Peli ei ole ollut kaunista katseltavaa, ja neljästä puoliajasta kolmessa on oltu melko tehokkaasti kuutamolla.

KTP sijoittuu tällä hetkellä Ykkösen sarjataulukossa yhdeksänneksi, allaan vain toinen Kymenlaakson seura MYPA. Tämä ei varmasti ollut alku, jota hyvin sujuneen talvikauden jälkeen odotettiin, ja seuraamme mielenkiinnolla, millaisiin peliliikkeisiin valmennuksessa on ryhdytty, ja millainen joukkue maanantaina kentälle marssii.

KTP:n kapteeni Sebastian Dolivo kommentoi, että joukkue on myös miettinyt, mitä tässä on oikein käynyt, sillä talvikausi meni mallikkaasti ja joukkue pääsi pelaamaan sellaista peliä kuin olivat suunnitelleetkin ja tämä toimi myös liigajoukkueita vastaan. Nyt on kuitenkin tullut heti kauden alkuun pari huonompaa peliä eikä tuloksia voi enää laittaa jännityksen piikkiin. Kapteenin roolissa Dolivo näkeekin, että hänen tärkein tehtävänsä on nyt kannustaa ja tsempata muita: ”Nyt on keskityttävä peli kerrallaan. Mun tehtävä on nostaa joukkueen fiilistä ja vaatia kaikilta parhaat suoritukset”. Joukkueella on nyt hyvä treeniviikko takana; Haka-peli on käsitelty eikä sitä enää muistella.

Maanantaina vastaan asettuu EIF Tammisaaresta, jonka kanssa ei ole koskaan ollut helppoa kohtaamista, mikäli näin nyt voidaan mistään ottelusta sanoa. EIF suoriutui kaudesta 2018 todella mallikkaasti sijoittuen lopulta Ykkösen kolmanneksi. Vaikka pelaajarosteri on viime kaudesta mennyt uusiksi, jäljellä on vain viisi viime kaudelta tuttua pelaajaa, on mielenkiintoista seurata mitä espanjalainen valmennuskaksikko Xatas ja Santesmases onnistuvat rakentamaan tällä kaudella. Myös EIF:illä on ollut haastava kauden aloitus pelitavan etsiessä vielä muotoaan, ensin tappiolla Jaroa vastaan ja viime viikonloppuna tasapelillä TPS:n kanssa.  Joukkueen puolustus alkaa löytää paikkansa, mutta haasteet ovat selkeästi hyökkäyksissä ja näihin lähdöissä keskikentällä.

Viime kauden kolmesta kohtaamisesta kaksi päättyi KTP:n tappioon ja elokuun kotiottelussa pisteet tasattiin. Helmikuun Suomen Cupin kohtaamisessa EIF oli jälleen parempi ja vei pisteet kotiin Kauniaisissa pelatussa ottelussa 1-0 lopputuloksella.  Dolivo naurahtaakin, että jotenkin EIF on onnistunut pääsemään ihon alle, mutta nyt joukkue on tarkkaan analysoinut vieraiden pelitapaa. Yllätyksiä varmasti on luvassa, sillä joukkue on vaihtunut viime kaudesta, mutta pelitapa EIF:illä on ainakin kauden ensimmäisissä peleissä säilynyt samana ja sen mukaan on pelisuunnitelma tehty.

Maanantaina on erinomainen päivä saapua Arto Tolsa Areenalle kannustamaan paikan päälle, sillä lopputulemasta Dolivo on varma: – Kotivoittoon menee ja Viialan pommittaja tekee ainakin muutaman maalin. Nyt tulee muutoksia myös meidän pelaamiseen, niin lähdetään siitä että oma maali pysyy puhtaana.

KTP – EIF maanantaina 13.5 klo 18.30 Arto Tolsa Areenalla.

Muista käydä osallistumassa seuran Facebook-sivuilla arvontaan, jossa veikkaamalla Kalle Multasen futiskengän koko oikein, voit voittaa Kymenlaakson sähkön arpoman neljän hengen VIP-lippupaketin maanantain peliin. Arvonta suoritetaan sunnuntaina 12.5 ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.