Ennakko: Kajaani – KTP

By 24/05/20192019, Ennakot, Uutiset

Ensimmäiset neljä kierrosta on takana ja vielä ei voida sanoa, että KTP:n pistesaalis saattaisi laskijan pään pyörälle; ensimmäisillä kierroksilla tappiot Oulua ja Hakaa vastaan, näiden jälkeen historiallinen voitto EIF:istä, ja nyt tämän viikon maanantaina pisteet tasattiin harmittavasti Jaron kanssa 2-2 lukemalla. Nämä tuottavat yhteensä 4 sarjapistettä ja KTP sijoittui sarjataulukossa kuudenneksi ennen keskiviikkona alkanutta viidettä kierrosta. Toki ennakkoon oli jo tiedossa, että ensimmäiset neljä kierrosta tulevat olemaan haastavat sarjan kärkijoukkueiden kanssa. Seuraavilla kolmella kierroksella vastaan asettuu ennakkoon sarjan häntäpäähän veikatut AC Kajaani, MyPa ja MuSa, joista on irrottava pisteet, jotta sarjakärki ei pääse liian pitkälle lipumaan.  

Lauantaina 25.5 kotkalaiset matkaavat vieraiksi Kajaaniin. Isäntäjoukkueen kausi ei ole alkanut järin vahvasti ja sijoitus sarjataulukossa on yhdeksäs. Kotiintuomisina tähän mennessä pelatuista MuSaa, Oulua, MyPaa ja TPS:a vastaan vain MyPalta irtosivat pisteet. Viraalisti leviävä MyPan pahasti epäonnistunut vapaapotkukuvio oli juurikin Kajaania vastaan, ja Kajaani seuranneessa tilanteessa onnistui maalinteossa. 

Viime kaudella KTP ja Kajaani jakoivat voitot 2-1 ja sijoittuivat peräkkäisille sijoille seitsemän (KTP) ja kahdeksan (Kajaani), joten takki auki lauantain otteluun ei ole mitään asiaa, tai luvassa voi olla kylmää kyytiä.  Joukkueiden edellinen kohtaaminen tapahtui tammikuussa Suomen Cupin aloituksessa, jossa KTP vei Cup-pisteet 4-1 kotivoitolla. Kajaanin perinteinen palkkasoturien haku ennen kauden aloitusta oli käynnissä ja tuolloin Kotkassa pelanneessa joukkueessa oli vain kaksi koko kaudelle kiinnitettyä pelaajaa, mikä näkyi kentällä ja tuloksissa. Viime kaudesta pelaajat ovat vaihtuneet lähes täysin, ja vaikka Kajaani on kaupunkina tuttu kotkalaisille, on isäntäjoukkueen pelitapa edelleen vaihtelevaKaksikko Trindade-Ibiyomi on esittänyt vaarallisia otteita, silloin kun ovat boxiin asti päässeet etenemään, joten asetetaan nämä herrat seurantaan.  

Hyökkäyksestä keskikentälle loukkaantuneen Saku Leppäsen paikalle erinomaisin ottein siirtynyt Anton Eerola on luottavainen lauantain peliin ”Hyvillä mielillä Kajaania vastaan ja tietenkin voittoa lähdetään hakemaan”. Jaro pelissä täydet 90 minuuttia pelanneen Eerolan peli näytti mallikkaalta, ja erityisesti syöttöpeli kolmion Laitinen – Manel – Eerola kesken näytti katsomoon todella hyvältä. 

Myös Eerola allekirjoittaa, että Kajaania vastaan on hieman vaikea löytää tarttumapintaa, kun joukkue on mennyt niin täydellisesti uusiksi. He ovat kuitenkin myös jo neljä peliä pelanneet ja niistä saa jo ainakin hyvän kuvan, miten Kajaani haluaa pelata. 

Vieraspeli AC Kajaani – KTP lauantaina 25.5 klo 17. Kotkassa tunnelmaan pääsee mukaan Kaks7 Cafessa torilla, joka näyttää ottelun suorana.