Ennakko: Jaro – KTP

By 05/07/20192019, Ennakot, Uutiset

Tiistaina napattiin tärkeät pisteet Tammisaaresta 1-4 vierasvoitolla ja seuraavana kohdataan lauantaina Jaro Pietarsaaressa. KTP nousi EIF voitolla 17 pisteeseen ja majailee sarjataulukossa paikalla 5, edellään sijoilla 3. ja 4. sekä Jaro että MuSa tasapisteissä 18. Voitolla lauantain pelistä olisi Ykkösen kolmospaikka tarjolla. MuSa pelaa lauantaina sarjakärki Hakaa vastaa, ja oletuksena on, että Haka tuosta pelistä nappaa täydet pisteet mukaan porilaisilta. Ykkösessä pelataan lauantaina muutenkin täysi kierros klo 17 alkavilla otteluilla: MYPa – EIF, AC Kajaani – TPS, AC Oulu-TPV ja jo mainitut MuSa-Haka ja Jaro-KTP.

KTP:n ja Jaron edellinen kohtaaminen päättyi toukokuussa Arto Tolsa Areenalla 2-2 tasapeliin. Maalintekijöinä kotijoukkueessa olivat Pahkasalo ja Lindfors, Jarolta onnistuivat Brunell ja Robles. Tulos ei miellyttänyt kotijoukkuetta lainkaan, joka oli jo kahdesti johdossa pelin aikana. Hampaankoloon jäi varmasti sen verran, että lauantaina peli-ilme on vihreävalkoisilla kohdallaan. Otteluetkoilla Kotkan torilla Aleksi Pahkasalo toteaakin, että tärkeintä on saada pidettyä oma pää puhtaana ja puolustus pitäväksi. Pahkasalo odottaa ottelusta saman tyyppistä kuin juuri ennen juhannusta pelattu vierasottelu AC Oulua vastaan, jolloin 0-1 voitto kairattiin tiukalla puolustuksella ja vastahyökkäyksillä.

KTP on saanut myös uusia toimiva elementtejä peliinsä. EIF pelistä Aleksi mainitsee erityisesti kaksi erikoistilannemaalia, joissa onnistuttiin. Nämä kun saadaan täydellä teholla toimimaan, niin kulmatilanteet ovat aina vaarallisia. Lisäksi erilaiset syöttökombinaatiot, joista taidonnäytteenä nähtiin myös EIF pelissä viimeinen 1-4 maali, tuovat uusia, kivoja lisiä toimintaan.

Jarolla on takana maalirikkaita pelejä.  Viime viikonloppuna pisteet tasattiin MuSan kanssa 3-3 lopputuloksella, juhannuksen jälkeen joukkue haki täydet pisteet Myllykoskelta 0-5 murskajaisilla, ja ennen juhannusta Jaro kaatoi EIF:in kotonaan 3-0 tuloksella. Varsinkin MuSa pelistä on nostettava, että Jaro oli jo 0-3 tappiolla pelissä, mutta onnistui lopulta kirissään ja tasoittamaan pelin, viimeinen maali tehtiin ajassa 90+5’. KTP:n Tuomas Ollila toteaakin, että Jaro on aina kova joukkue ja voidaan odottaa tiukkaa peliä. Kolme pistettä on kuitenkin jaossa ja niiden kotiuttaminen on asetettu tavoitteeksi.

Jarolla on pelillisesti ollut haasteita alkukauden ja tulokset eivät ole vastanneet odotuksia, mikä näin kotkalaisten korvaan kuulostaa tutulta. Viime pelien perusteella myös Pietarsaaressa on otettu isoja harppauksia oikeaan suuntaan ja peli näyttää varsin mallikkaalta. Suurimmat haasteet Jarolla näyttävät tällä hetkellä painottuvan puolustukseen.

Pelaajista seurantaan nostetaan Barraza, joka majailee kuudella osumalla maalipörssissä kolmantena kärkikaksikko Kallen Multasen ja TPS:n Espinosan kannoilla, jotka molemmat ovat osuneet seitsemän kertaa. Tämän kauden maalien perusteella Barraza näyttää hyvin saman tyyppiseltä maalintekijältä kuin meidän Kalle, joka on oikeassa paikassa oikeaan aikaan, mutta sitoo myös vastustajia omalla liikkeellään tehden samalla tilaa muille. Merkataan mielenkiintoisena pelaajana syyniin myös puolustaja Darvin Chavez, jolta löytyy taskusta olympiakulta 2012 Lontoon olympialaisista, jolloin Meksiko kaatoi Brasilian Wembleyllä finaalissa.

Vierasottelu Jaro – KTP lauantaina 6.7. klo 17 Pietarsaaren keskuskentällä. Kaks7 näyttää ottelun suorana Kotkan torilla. Ottelun voit seurata myös Elisa Viihde Sportin kautta.