Ennakko: Haka-KTP

By 01/05/20192019, Ennakot, Uutiset

Kauden avaus ei KTP:lle sarjapisteitä tuonut, mutta seuraava mahdollisuus avausvoiton ottamiseen tarjoutuu jo torstaina 2.5. kun Valkeakoskella vastaan astuu yksi suomalaisen jalkapalloilun suurista, Valkeakosken Haka. Jo kaudesta 2013 asti Ykköstä tahkonnut yhdeksänkertainen Suomen mestari avasi kautensa 1-0 kotivoitolla sarjanousija TPV:tä vastaan.

Viime kauteen verrattuna Hakan pelaajisto on muuttunut melko vähän. Keith Armstrong sai väistyä päävalmentajan jakkaralta, ja vastuu on nyt aggressiivisen prässipelin nimeen vannovalla Teemu Tainiolla. Puolustaja Niklas Friberg ja hyökkääjä Elias Ahde saapuivat joukkueeseen Turun Palloseurasta. Lähtijäpuolella suurimpia menetyksiä olivat Lahteen siirtynyt Pekka Lagerblom ja takaisin Interin penkkiä lämmittämään palannut maalivahti Aati Marttinen. Marttisen tilalle maalin suulle hankittiin Santeri Aaltonen, jonka meriitit ovat vielä enimmälti Kakkosen tasolta. Viime kaudella hyvin pelannut serbitoppari Paunovicin uusi osoite ei ole tiedossa, mutta ainakaan Hakassa hän ei tällä kaudella enää pelaa.

KTP:lle jäi AC Oulu-ottelusta paljon parannettavaa jos se mielii palata Tehtaan Kentältä täyden pistepotin kanssa. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla KTP:n pelinrakentelu ontui pahasti, ja punainen lanka tuntui olevan kadoksissa. Yksi Oulu-pelin onnistujista oli Ralph Kottoy, joka tuntuu kotiutuneen KTP:n keskikentän pohjalle hyvin.

-Hakaa vastaan meidän on pelattava rennommalla ja itsevarmemmalla asenteella. Meidän on myös saatava siirrettyä peliin paremmin kaikki se mihin olemme keskittyneet harjoituksissa, kertoo Kottoy.

Haka-KTP pelataan siis torstaina 2.5. Tehtaan kentällä Valkeakoskella kello 18:30. Muista myös otteluetkot KTP:n Kaks7-kahvilassa ottelupäivänä kello 11. Myös itse ottelu näytetään Kaks7:n screeneiltä.