Diawandou Diagne Senegalista raitapaitaan

By 25/07/20212021, Uutiset

KTP on kiinnittänyt Veikkausliiga-miehistöönsä senegalilaisen Diawandou Diagnen. Puolustaja-keskikenttämies on kuulunut muun muassa espanjalaisen mahtiseura FC Barcelonan organisaatioon.

FC KTP on pestannut jalkapallon Veikkausliiga-joukkueeseensa 26-vuotiaan, 175-senttisen senegalilaisen Diawandou Diagnen. Hän on pelaaja, joka viihtyy ensisijaisesti puolustuslinjassa tai keskikentällä. Pelaajan ja seuran välinen sopimus kattaa loppukauden.

Diagne on jo Kotkassa mutta toistaiseksi vielä maahanmuuttajan koronakaranteenissa. Mies vapautunee siitä alkuviikosta, ja on näin ollen kelvollinen edustamaan KTP:ta seuraavassa liigaottelussa FC Lahtea vastaan vieraissa ensi perjantaina (30.7.2021).

Diawandou Diagne on KTP:n kolmas pelaajahankinta sen jälkeen, kun siirrot tulivat taas mahdollisiksi heinäkuun 13. päivänä. Ennen senegalilaista kontrathtin ovat tehneet puolustaja Ian Garrett (25/171) Yhdysvalloista ja hyökkääjä Tiquinho (26/169) Brasiliasta.

Liiganousija KTP:lla on ollut paljon loukkaantumismurheita alkukaudesta ja lisäksi vielä seura purki hiljattain sopimuksen espanjalaispuolustaja Fran Alvarezin kanssa.

Kotkassa halutaan pysyä liigakartalla, ja siksikin KTP on lähtenyt täydentämään miehistöään. Pelaajahankinnat eivät jääne tähän.

Kiikarissa on vielä ainakin yksi hyökkääjä, mutta mitään nimiä ei ole toistaiseksi esittää. Toivottavaa on, että meillä olisi juoksuttaa parikin uutta kasvoa FC Lahti-matsiin. Valmentajistomme kartoittaa uusia miehiä ja tekee seurajohdolle esityks. Me olemme sitten tekemässä omaa työtämme sopimuksia sorvattaessa, kertoo FC KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen.

Kuvassa vasemmalla on Diawandou Diagne, mutta kuka on tuo pitkätukkainen poika oikealla? No sehän on Lionel Messi. Kuva on vuosien takaa, kun senegalilaisnuorukainen oli liittynyt FC Barcelonan organisaatioon. Argentiinalainen oli silloin jo iso stara.

KTP:n tuore päävalmentaja Gabriel Xatart tuntee Diawandou Diagnen taustat. Miehillä on jonkin verran yhteistä historiaa Espanjan mahtiseura FC Barcelonassa. Xatart on kuulunut Barcan valmentajaorganisaatioon, ja Diagne on käynyt aivan edustusjoukkueen porteilla.

Diagnella on paljon kansainvälistä kokemusta seuroista, joilla on ollut isoja tavoiteita omilla tahoillaan. Hän on pelaaja, joka kehittyy koko ajan ja pystyy mukautumaan eri rooleihin puolustuksessa ja keskikentällä. On erittäin tärkeää, kun joukkueella on tuollainen monilahjakkuus käytettävissään, ”Gabri” Xatart toteaa.

Diagnen fyysiset ja teknilliset ominaisuudet sekä pelinlukutaito pallon kanssa ja ilman auttavat meitä pääsemään paremmalla kollektiiviselle tasolle, uskoo Kotkan koutsi.

Gabri Xatart ei hänkään pysty vielä henkilöimään lisävahvistuksia.

Tutkimme valmentajakvartetin kanssa eri vaihtoehtoja. Meidän pitää olla todella varmoja siitä, että mahdolliset uudet pelaajat istuvat joukkueen kemiaan ja ovat kunnossa ja heti käytettävissä, Xatart tähdentää.

Tervetuloa Kotkaan! Asunnot KTP:n uusille pelaajille tarjoaa Kotkan Asunnot. Lisätietoa yhteistyökumppanista tästä

Diawandou Diagne on pelannut kotimaansa Senegalin ohella myös Belgiassa, Espanjassa ja viimeeksi Intiassa. Eniten kokemusta miehellä on Belgian liigan KAS Eupenista.

Diawandou Diagne

o Syntynyt 28.7.1994, Thiès Senegal

o Ikä/pituus/paino, pelipaikka: 26/175/63, puolustus-keskikenttä

o Pelaajaura: Aspire Academy 2012 (Senegal), 2013–14 KAS Eupen (Belgian liiga), 2014–15 FC Barcelona B (Espanjan Segunda Divisioona, toinen sarjataso), 2015–19 KAS Eupen, 2019–2021 Delhi Dynamos/Odisha FC (Intian liiga).

o Belgian liigassa, kakkostasolla ja cupissa Diagne on pelannut noin 150 ottelua, Espanjassa 30 peliä ja viimeisimmät työtehtävät ovat Intiasta, jossa miehen sopimus päättyi 31.5.2021. Diagne nimettiin 16.12.2014 Barcelonan ykkösjoukkueen kokoonpanoon Espanjan cupin (Copa del Rey) ottelussa SC Huescaa vastaan (Barca voitti 8–1), mutta senegalilainen ei saanut peliaikaa.

o Maaotteluedustuksia: kaksi ottelua Senegalin miesten maajoukkueessa ja yhdeksän peliä juniorimaajoukkueissa.

o Muuta: Kansainvälisen jalkapalloliiton (FIFA) 27.5.2021 päivitetyssä maailman rankingissa Belgia on sijalla yksi (1), Senegal 22:s ja Suomi 54:s.

Senegal on ollut mukana MM-kisojen loppturnauksessa kaksi kertaa; 2002 (Japani/Etelä-Korea) ja 2018 (Venäjä). 2002 Senegal selviytyi puolivälieriin.

Afrikan mestaruusturnauksessa Senegal on ollut mukana 15 kertaa. Paras sijoitus on toinen; 2002 se hävisi finaalissa Kamerunille rangaistuspotkukilpailun jälkeen, ja vuoden 2019 loppuottelussa Algeria oli parempi 1–0.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVAT: Belga, FC Barcelona ja Diawandou Diagnen albumi