AC Oulu – KTP: Täydet pisteet kotiin Oulusta 1-0 voitolla!

Ykkösen viimeinen kolmannes pyörähti käyntiin ja KTP haki täydet pisteet Oulusta Aleksi Pahkasalon 1-0 puskumaalilla.

Molemmat joukkueet ovat periaatteessa jo turvassa putoamiselta, ja Ykkösen kärki painaa menemään sellaisella vauhdilla, että illan ottelussa oli enemmän kyse maineesta ja kunniasta kuin sijoituksesta. Tämä näkyi myös katsomoon paikoittain lähes jopa tylsänä pelinä.

Ensimmäinen jakso meni hienoisesti KTP:n pallonhallinnassa, mutta Oulu vastasi muutamasta varsinaisesta maalitilanteesta. Pallo liikkui ja pelaajat liikkuivat, mutta lähinnä vaakasuunnassa, eikä KTP päässyt etenemään hyökkäyksiin. Molempien joukkueiden ajatukset ja syöttölinjat olivat hakusessa. Hieman ennen puolta tuntia AC Oulu sai luotua tilanteen KTP:n boksin alueella, jonka seurauksena Juuso Laitinen sai vedon lähietäisyydeltä suoraan päähän. Onneksi tässä ei käynyt pahemmin ja Laitinen pystyi jatkamaan peliä.

Oulun prässi oli todella matalalla, molempien joukkueiden puolustus oli tiivistä ja peli hidasta. KTP:n onneksi oululaiset eivät saaneet kunnollista maalipaikkaa, saati maalia, aikaiseksi, sillä ensimmäisellä jaksolla KTP ei saanut yhtäkään vetoa Oulun maalille.

Tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Tauolta palatessa KTP vaihtoi Paavolan Eerolaan. Eerola otti keskikentän keskustan haltuun ja Lindfors siirtyi keskustasta oikealle. Tauon aikana oli varmasti käyty asioita läpi, mutta peli ei varsinaisesti tästä kohentunut. Oulun pelaajat hallitsivat palloa, mutta syöttelivät hitaasti ympäri KTP:n boksialuetta KTP:n puolustaessa tiukasti. Kokonaisuudessaan Oulun vaaralliset vedot saatiin hyvin blokattua. Varsinkin Laitinen oli suuressa roolissa näiden estämisessä.

Liian usein on kotkalaisille käynyt näin, mutta nyt voi todeta vastustasta, että kun palloa tarpeeksi hitaasti vaan kierrätetään paikasta toiseen, se jossain vaiheessa menetetään. Ja niin kävi nytkin.

Ajassa 73’ KTP siirtyi 0-1 johtoon. Oulu pääsi hyvään vetopaikkaan vajaa 20 metristä. Laitinen blokkasi vedon hienosti ja sai pallon jatkettua Kasperi Liikoselle. Liikonen vei pallon nopeasti ylös ja pääsi keskittämään maalille. Aleksi Pahkasalo pääsi puskemaan pallon aivan takakulmalta sisään.

Ottelun lopussa Oulu teki mielenkiintoisen triplavaihdon ajassa 86’, joka sekoitti vielä entisestään Oulun jo valmiiksi levällään olevaa pakkaa. Samalla Liikonen vaihdettiin Kurkeen. Aivan loppuminuuteiksi myös Pahkasalo vaihdettiin vielä Pauloon, jonka jälkeen näytti, että KTP pelasi neljällä topparilla, kun Oulu yritti vielä vyöryttää kaikki pelaajansa ylös pelaten yhden alakerralla.

Lopputuloksena 3 pistettä Kotkaan 1-0 voitolla.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Matias Lindfors totesi, että vaikka toinen jakso ei ollut kaunista katsottavaa, niin kolme pistettä on aina kolme pistettä, pidettiin nolla omissa ja voitettiin peli. Myös Argo oli samalla linjalla, ja totesi, että jalkapallo on draamaa ja onneksi pystyttiin pitämään tänään nollat. Pelillisesti Arbeiter ei ollut tyytyväinen ja mainitsi, että oltiin aina sekunti myöhässä tilanteissa, oli kyse sitten kaksinkamppailuista, tai pallollisena kääntyminen hyökkäyssuuntaan.

Näillä pisteillä sarjataulukon sijoitus viidentenä pysyy samana, mutta 27 pisteestä on jo huomattavasti lyhyempi matka ahdistella edellä 30 pisteessä olevaa Musaa ja Jaroa. Pelit jatkuvat ensi viikon perjantaina vieraspelillä Ykkösen kärkeä Hakaa vastaan Valkeakoskella. Joko nyt olisi aika napata pisteet Hakalta?

KTP: Koski, Laitinen, Voutilainen, Dolivo, Ollila, Paavola (46’ Eerola), Lindfors, Agyiri, Mäkijärvi, Pahkasalo (89’ Paulo), Liikonen (83’ Kurki)