2-0 voitto harjoituspelistä – testipelaajat vakuuttavina

Pierre-Daniel Nguinda oli yksi kolmesta testipelaajasta. Kuvassa hän on juuri pujotellut Klubi-04 pelaajien välistä. (KUVA: Mikko Mäkelä)

KTP nappasi 2-0 voiton Ykköstä tulevalla kaudella pelaavasta Klubi-04:sta.

KTP:lla on ollut muutamia testimiehiä mukana tämän viikon, ja päävalmentaja Argo Arbeiter laittoikin heidät kaikki aloitukseen puolustukseen. Puolustuslinjan muodostivat Michael Ogungbaro, Ingo van Weert ja Mohamadou Sissoko, laitureina kirmasivat Fran Alvarez ja Pierre-Daniel Nguinda.  Näistä testissä tai vielä ilman sopimusta ovat siis van Weert, Sissoko ja Nguinda.

Ensimmäinen jakso sujui KTPn pallon hallinnassa, mutta peli oli alakerran ja keskustan alueella jauhamista. Matias Tamminen vastasi ensimmäisen jakson ainoasta varsinaisesta maalipaikasta noin kahdenkymmenen minuutin kohdalla puolittaisella läpiajolla, mutta veto ohjautui suoraan Klubin maalivahti Elmo Henkrikssonia päin.

Tauolle mentiin siis 0-0 lukemissa.

Toisen jakson alkuun Argo Arbeiter vaihdatti uudet miehet kentälle. Piirainen asteli maalille Lepolan paikalle. Johannes Laaksonen ja Niklas Leinonen korvasivat Asierin ja Ramadingayen keskikentällä. Hyökkäyksessä Antti Mäkijärvi, Matias Tamminen ja Anton Eerola saivat tehdä tilaa Anttoni Huttuselle, Kimi Kolsille ja Aleksi Tarvoselle. Thomas Agyiri tuli Alvarezin tilalle vasempaan laitaan.

Pelin tempo nopeutui toisella jaksolla, ja molemmat maalit tulivat lähes peräkkäin. 62’ minuutin kohdalla Agyiri toi pallon vasenta kaistaa pitkin ylös ja pääsi syöttämään maalin edessä päivystäneelle Tarvoselle. Tarvonen ensimmäinen yritys osui ylärimaan, mutta hän pääsi vetämään paluupallon vielä verkkoon. Heti maalin jälkeen Nguinda vaihdettiin Matias Lindforsiin ja Sissoko Matias Paavolaan.

KTP:n toinen maali lähti liikkeelle ajassa 68’ Tarvosen oman pään riistosta. Aleksi kuljetti pallon lähes puolikenttää pujotellen Klubi-04 pelaajien välistä, ja löysi laidasta tyhjään tilaan nousseen Lindforsin. Lindfors sai luotua itselleen rauhallisen tilan ja pääsi vetämään pallon etuyläkulmasta verkon perukoille. Paavo Voutilainen vaihdettiin vielä 76’ minuutilla kentälle Ogungbaron tilalle, mutta peli hidastui loppupelin ajaksi.

Peli oli KTPn hallinnassa ja Klubi-04 sai käytännössä luotua vain 2 varsinaista maalipaikkaa koko pelin aikana. Vastustaja onnistui kuitenkin tappamaan pelin tempon, mikä vaikeutti varsinkin avausjaksolla KTPn avausta keskustan kautta, eikä palloa saatu tuotua ylös vaarallisille maalintekosektoreille kuin harvakseltaan. Puolustus kuitenkin piti ja Piirainen jäi toisella jaksolla melko toimettomaksi KTPn maalilla. Testipelaajat onnistuivat hyvin, varsinkin van Weert ja Nguinda esiintyivät erityisen vakuuttavasti.

Pelit jatkuvat kahden viikon päästä, kun KTP kohtaa Hakan lauantaina 27.3. Joukkue on ensi viikon talvilomalla, ja joukkuetreenit jatkuvat maanantaina 22.3.