KTP ja IFK Mariehamn 1-1 tasapeliin harjoitusottelussa

Ingo van Weert KTP-debyytissään (Kuva: Mikko Mäkelä)

 

KTP jatkoi harjoitusotteluitaan Arto Tolsa Areenalla, kun vastaan asettui viime kaudella Veikkausliigassa sijalle yhdeksän päätynyt IFK Mariehamn. KTP:n kokoonpano on elänyt voimakkaasti läpi harjoituskauden ja tälläkin kertaan avauksessa nähtiin kuusi eri pelaajaa verrattuna viime torstain Suomen Cupin otteluun HJK:ta vastaan. Testissä oleva hollantilaistoppari Ingo van Weert pelasi ensimmäisen ottelunsa vihreävalkoisissa, ja myös loukkantumisista toipunut Fran Alvarez nousi ensimmäistä kertaa avaukseen. Tasainen ottelu päättyi 1-1 tasapeliin, ja molempien joukkueiden voi katsoa onnistuneen puolustuspelissään lukuun ottamatta erikoistilanteista, joista molemmat ottelun maalit syntyivät.    

KTP siirtyi johtoon 26. peliminuutilla, kun IFK-vahti Oskari Forsman ei saanut vangittua pelaajamassan yli tullutta kulmapotkua, ja KTP:n Anton Eerola pääsi tökkäämään Forsmanin pudottaman pallon yli maaliviivan. 

IFK Mariehamnin tasoitus syntyi myös kulmapotkusta neljä minuuttia ennen puoliaikaa. KTP:n puolustuksen kommunikaatiokatkoksen seurauksena pallo kimposi Emile Paul Tendengille, joka onnistui löytämään kuuden KTP:n pelaajan seasta pallon mentävän aukon ja viimeistelemään ottelun 1-1 loppulukemat.

Toisella puoliajalla ei siis maaleja nähty, mutta KTP pääsi harjoittelemaan vajaamiehisenä puolustamista puoli tuntia, kun kapteeni David Ramadingaye poistettiin kentältä kahden varoituksen seurauksena 63. peliminuutilla. Pelinhallinta siirtyi täysin vierasjoukkueelle, mutta IFK Mariehamn ei kyennyt murtautumaan rangaistusalueelle ja luomaan vaarallisia maalipaikkoja. IFK Mariehamn oli kuitenkin lähellä toista kulmapotkumaalia 87. minuutilla, mutta Pyry Piiraisen haamutorjunta pelasti KTP:n.

KTP pelaa seuraavan harjoitusottelunsa jo tämän viikon lauantaina 13.3. klo 15:00 kun vastustajaksi saapuu HJK Klubi 04 Helsingistä. Karpot-TV lähettää tämänkin ottelun YouTube-kanavallaan 

KTP: Pyry Piirainen, Fran Alvarez (46´ Thomas Agyiri), Asier Arranz (64´ Johannes Laaksonen), Anton Eerola, Anttoni Huttunen (69´ Niklas Leinonen), Matias Lindfors (71´Kimi Kolsi), Michael Ogungbaro, Matias Paavola, David Ramadingaye (kentältäpoisto 63´), Ingo van Weert, Matias Tamminen (87´ Nico Borg)