♫Linja-autossa ompi tunnelmaa – Kajaaniin taas matkataan♫ Ennakko: Kajaani-KTP

By 13/09/20192019, Ennakot, Uutiset

Kauden viimeinen pitkän matkan reissu on lauantaina 14.9. kohteena Kajaanin liikuntapuisto, jonne joukkue starttaa Kotkasta aikaisin lauantai-aamuna.  Lauantaina Ykköstä pelataan samaan aikaan täysi kierros. KTP:n unelma kolmospaikasta elää, ja tämän kierroksen voitto on tässä tärkeänä osana. Nykyistä kolmossijaa pitävä Jaro kohtaa sarjakärki Hakan, ja voitolla tämän hetken neljän pisteen eroa on kutkuttavaa kiriä kiinni.

Kierros on muutenkin täynnä mielenkiintoisia pareja Kotkan ja sarjan, lähinnä häntäpään, kannalta. Jaro-Haka pelissä Hakalla on mahdollisuus jo nyt voitolla varmistaa suora nousu ensi kaudeksi Veikkausliigaan. Tähän mennessä tappiottomalla pelillä painava sarjakärki on siis vahvana ennakkosuosikkina pelissä. Mypa-MuSa pelissä MyPan voitolla, ja KTP:n voitolla Kajaanista, Kotka nousisi nelossijalle ohi MuSan ja pisteen päähän Jarosta, ja MyPa nousisi hengittämään Oulun niskaan kuka lopulta kauden lopuksi jää putoamisviivan alle. Kierroksen kaksi muuta paria ovat Oulu – TPS, jossa pitkävedon kerroin on vahvasti suosiollinen turkulaisille, ottaen huomioon sekä heidän vahvan pelivireen ja tahtotilansa säilyttää liigakarsijan paikka, että Oululaisilta tämän puuttumisen, sekä EIF-TPV, jossa lähinnä TPV:llä on varmasti kova motivaatio jättää taakseen MyPan lisäksi myös Oulu, ja pohjustaa sarjapaikan säilymistä.

Toukokuussa haettiin 2-1 vierasvoitto Kainuusta ja heinäkuussa kajaanilaiset hakivat Kotkasta 2-0 vierasvoiton, jota ei kotkalaisena mielellään muistella. Sarjasijoituksista huolimatta Kajaani on joka kohtaamisessa osoittautunut hankalaksi vastustajaksi. Eikä vain meille, myös sarjakärki Hakan valmentaja Teemu Tainio sanoi eräässä haastattelussa, että tällä kaudella verenpaine on noussut ja naama punakoitunut kahdesti, molemmat Kajaania vastaan. Joukkue selvästi tietää, miten päästä vastustajien ihon alle.

Kajaanilla on mielenkiintoinen tilanne. Kauden alussa putoajaveikkauksessa kärkeä pitänyt Kajaani on saanut kentällä myös onnistumisia ja heinäkuun siirtoikkunassa seura sai muutaman tarpeellisen vahvistuksen, jotta tarvittavat pisteet on saatu kerättyä. Vaikka viime aikoina on tullut tappioita (TPS, MuSa) ja tasapeli MyPa:n kanssa, on 3-1 kotivoitto Oulusta pohjustanut vahvasti Kajaanin sarjapaikan säilyttämisen. Joukkue on tällä hetkellä seitsemännellä sijalla 21 pisteellä, takanaan Oulu, TPV ja MyPa.

KTP matkaa paikan päälle melko suppealla porukalla. Joukosta puuttuu pelikieltojen ja loukkaantumisten myötä Juuso Laitinen, Tuomas Ollila, Matias Paavola, Anton Eerola, Kimi Kolsi, Juuso Anttila ja Jimi Lassila. Rinkiin nostetaan loppukaudeksi Topi Pohjankoski juniori-puolelta.

Kotkaan elokuussa saapunut Thomas Agyiri lähtee luottavaisin mielin reissuun. ”Lauantaina tulee olemaan kova peli, jossa molemmat haluavat voittaa. Mutta olemme valmistautuneet hyvin ja lähtökohtana on kolme pistettä”, kertoo Thomas.

Myös Antti Mäkijärvi jakaa Thomaksen mietteet: ”Meillä oli hyvä toinen puolikas Jaroa vastaan ja meidän pitää jatkaa niitä hyviä juttuja Kajaanissa.” Kajaanin peli tulee taas olemaan hieman yllätys mitä luvassa. Mäkijärven mukaan aiemmista kohtaamisista tutut pelaajat tiedetään ja tunnetaan, mutta paljon on tullut myös muutoksia.

Mäkijärven koko haastattelun voit katsoa alla olevasta videosta tai linkin kautta.

KTP-TV: Etkot Tolsalla 13.9.2019

Etkot pidettiin säästä johtuen vaihteeksi Tolsalla valmistavien treenien jälkeen! KTP-TV nappasi haastatteluun viime pelissä maalintekopuuhistakin tutun Antti Mäkijärven! Katso mitä Mäkis tuumasi huomisesta Kajaanipelistä. AC Kajaani – KTP huomenna lauantaina kello 15:00. Kello 14:00 Kaks7 Cafe & Barissa näytetään ensin Teemu Pukki- dokumentti ja heti perään ottelu suorana! Nähää torilla!

Julkaissut KTP Kotka Perjantaina 13. syyskuuta 2019

 

AC Kajaani – KTP Kajaanin liikuntapuistossa lauantaina klo 15. Ottelun näyttää suorana Cafe Kaks7.

Ennen peliä klo 14 torilla näytetään Teemu Pukki – dokumentti ja iltapäivä jatkuu suoralla lähetyksellä pelistä.