Yhteistyökumppani sai Pukin kengät

By 22/10/20212021, Uutiset

Teemu Pukki olisi ollut mahtava vieras kasvattajaseuransa KTP:n ”Vihreävalkoisessa illassa”, mutta Englannin Valioliigan tiukka peliohjelma pitää Kotkan pojan tiukasti Norwichissa. ”Temeä” tuurasi soittoruokala Karoliinassa Kotkan leipätehtaan Pahvi-Pukki, joka oli helppo saada kuvaan lahjakenkien kanssa.

2000 euroa ensimmäinen… 2000 euroa toinen… ja 2000 euroa kolmas kerta! Teemu Pukin pelikengät nimikirjoituksilla yksilöityinä on myyty Lantmännen Cerealialle. Onneksi olkoon!”

Jokseenkin näin eteni viime metreillä huutokauppa, jossa myytiin Kotkan oman pojan kasvattajaseuralleen KTP:lle lahjoittamat ”pläägät” (so. slangisana jalkapallokengistä).

Huutokauppahuoneena” toimi torstai-iltana soittoruokala Karoliina Kotkassa, jossa FC KTP ja KTP-Basket järjestivät MYÄ YHES-hengessä ”Vihreävalkoisen illan”. Tilaisuuden ohjelma oli urheiluhenkinen ja huutokauppa illan odotetuin tapahtuma.

Ihan alkuun ”Kotkan leipätehdas”, sittemmin Vaasan Mylly, Vaasan&Vaasan ja nyt viimeeksi Lantmännen Cerealia on maailman suurin hapankorpputehdas, Suomen suurin näkkileipätehdas ja Teemu Pukki konsernin yhteistyökumppani.

Lantmännen Cerealia kirkasti viime kesänä ”Koulunäkkinsä” ilmettä, ja Pukki antoi kampanjalle kasvot.

Teemu on ollut meille ihanteellinen yhteistyökumppani. Koulunäkin kautta halusimme lähteä tukemaan ensisijaisesti nuorten liikkumista ja hyvinvointia, kertoo Lantmännen Cerealian maajohtaja Mikko Savinko ja jatkaa: – Onneksemme meidän Kotkan tehtaan ihmiset vinkkasivat, että siellä, Koulunäkin kotikaupungissa, on paras mahdollinen roolimalli tähän tarkoitukseen.

Teemun ja hänen tukijoukkuojensa kanssa yhteistyö on kulkenut hienosti kaikin puolin, ja tästä on hyvä jatkaa, kehuu Savinko.

Mikko Savinko on ”pelimies”. Hän esitti huutokauppatarjouksensa kutkuttavasti tyyliin: Tarjoamme Teemun kengistä 1000 euroa… per kenkä. Yhteensä 2000 euroa!

Vaasasta maailmalle lähtenyt Savinko on myös urheilumies, ja siitä tietoisena KTP oli tuoreeltaan onnittelemassa miestä, kun VPS varmisti viikko sitten nousunsa Veikkausliigaan. Samalla Kotkasta todettiin rehellisesti, ettei täällä mene yhtä hyvin, mutta annettiin myös vahva vakuutus, että ”periksi ei anneta!”

Teillä on oikea asenne matkassa! Vaikka entisenä vaasalaisena mieltä suuresti lämmitti ”Vepsun” nousu, niin kyllä minua harmittaa, jos KTP putoaa. Mielestäni seura kuuluu Veikkausliigaan, ja toivon sille pikaista paluuta takaisin, mikäli huonosti käy, kannustaa Mikko Savinko.

TEKSTI ja KUVA: Matti Järvinen