Yhteenveto päättyneestä ensimmäisestä kierroksesta

By 22/06/20182018, Uutiset

Jalkapallon Ykkösestä on pelattu täyteen ensimmäinen kierros eli jokainen joukkue on pelannut yhdeksän ottelua. KTP on sijalla kahdeksan keräämällään yhdeksällä pisteellään. HIFK on kärjessä 17 pisteellään ja sarjan peränpitäjänä on JJK kuudella pisteellä.

KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus kuului jo ennen Ykkösen alkua niihin valmentajiin, jotka osasivat aprikoida sarjasta tulevan tasainen. Sitä se totisesti on ollutkin.

–Yleistuntuma koko ensimmäisestä kierroksesta on se, että sarja on tasainen. Sarjasta ei löydy yhtään ylikylän joukkuetta eikä taaskaan selkeää heittopussia, Gummerus tiivistää.

–Kotiottelut ovat jokaiselle joukkueelle tärkeitä, sillä niihin valmistautuminen on helpompaa, kun vastustajat tulevat pitkän matkan takaa, päävalmentaja jatkaa.

KTP:n kotiotteluiden saldo on neljän pelatun kotiottelun jälkeen yksi voitto, kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

–Meillä on isona etuna se, että kotiotteluissamme käy erinomaisesti yleisöä. Olemme kääntäneet asian voimavaraksi joukkueen sisällä, sillä ei se voi olla vaikuttamatta joukkueen otteisiin, kun kaikilla on tiedossa se, että jalkapallo kiinnostaa ihmisiä ja on joukkueen takana, Gummerus sanoo.

KTP:n vaikeutena on tällä kaudella maalien tekeminen. Yhdeksässä ottelussa vastustajan verkko on pölissyt vain kahdeksan kertaa. Puolustus sitä vastoin on toiminut moitteetta, vain 10 päästettyä maalia.

–Maalinteon vaikeus on tullut pienoisena yllätyksenä niin valmennukselle kuin pelaajillekin. Se on myönnettävä, että odotusarvot olivat kauteen lähdettäessä suuremmat. Ongelmat maalinteossa ovat luonnollisesti monien asioiden summia ja toki asiaa on mietitty. Seuraavissa harjoituksissa on siihen suunnattava enemmän harjoitteita. Sitä ei kannata kuitenkaan liiaksi ylikorostaa, sillä se voi myös mennä lukkoon, Gummerus ruotii.

Päävalmentajan mukaan joukkueen perustekeminen kentällä on mennyt kauden mittaan koko ajan parempaan suuntaan. Kun hyökkäyspeli saadaan uomiinsa, on parempia tuloksia odotettavissa seuraavilla kierroksilla.

–Meillä on ollut riittävästi maalipaikkoja. Hyökkäyspelaaminen on kuitenkin aina vaikeampaa kuin puolustaminen. Oikeiden asioiden systemaattinen tekeminen auttaa siinä, että onnen merkitys vähenee, Gummerus sanoo.

KTP:n kausi jatkuu juhannuksen jälkeen tiistaina 26.6. kello 18.30 Tammisaaren keskuskentällä Ekenäs IF:aa vastaan. Hyvää juhannusta!