Viimeistä naulaa ei lyöty vieläkään

By 22/10/20212021, Uutiset

Maarianhaminan IFK:n Vahid Hambo (vasemmalla) hääri pyörremyrskyn lailla KTP:n maalilla edellisessä kohtaamisessa syyskuussa, ja vajaassa 10 minuutissa hattutemppu oli jo valmis. Matias Paavola yrittää kuvassa saada Hambon kanssaan polkantahtiin.

Viimeistä naulaa KTP:n Veikkausliiga-arkkuun ei lyöty vieläkään, vaikka AC Oulu haki perjantai-iltana tasapelipisteen FC Lahden vieraana. Pohjoisen pojilla on sarjapinnoja nyt 20, ja Kotka voi nousta samaan, jos se voittaa kaikki kolme otteluaan. Oulu ei saa ottaa yhtään hyvää jäljellä olevista kahdesta matsistaan.

Eikä siinä vielä kaikki; KTP:n olisi käännettävä maalisuhteensa oululaisia positiivisemmaksi noustakseen liigakarsijan paikalle.

Ruutu-TV:n lähetyksessä Lahdesta ja myöhemmin illalla Yle 1:sen Urheiluruudussa nauloja nakuteltiin jo kotkalaisille, mutta FC KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen jaksaa olla toiveikas.

Niin kauan kuin on pelejä, on toivoa. Antaa Oulunkin uskoa, että me olemme jo pudonneet, toteaa Mustonen.

Tasapisteissä sijoituksen ratkaisee ensisijaisesti maaliero. AC Oululla se on tällä hetkellä –19 ja KTP:lla –26. Jos maaliero on kauden päättyessä tasan, tarkastellaan seuraavaksi tehtyjä maaleja. Ne ovat tällä hetkellä Kotkan eduksi 21–18. Jos tehdyt maalitkin ovat tasan, sijoituksen ratkaisee keskinäiset ottelut. Äärimmäisessä tapauksessa kohtalon ratkaisee arpa.

Mustosen matematiikkaa on, että KTP voittaa matsinsa parilla maalilla, ja Oulu häviää omansa ainakin parilla. Sillä tavalla mennään liigakarsintaan!

KTP kohtaa viimeisillä kierroksilla vielä IFK Mariehamnin vieraissa (la 23.10.), Valkeakosken Hakan kotona (ke 27.10.), ja haastajasarjan päätöskierroksella lokakuun viimeisenä päivänä (su 31.10.) kotkalaiset matkustavat Ouluun. Oulun ottelu keskiviikkona on Honka Espoossa.

OTTELUENNAKON TARJOAA K-RAUTA KOTKA

Lauantaina Maarianhaminassa IFK pelaa enää kunniasta. Se on 27 pisteellään jo kuivilla ja tällä hetkellä sijalla yhdeksän. Lopullinen sijoitus on jotain välillä 8–10.

KTP ja MIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Kotkassa kamppailu päättyi vieraille 1–3 (12.7.2021) ja Maarianhaminassa isännille 4–2 (25.9.2021). ”Saarella” IFK johti yhdeksän minuutin jälkeen jo 3–0 Vahid Hambon hattutempulla, mutta KTP tuli 15:een minuuttiin ja maalin päähän ja painosti vahvasti. Vasta Tehe Ohawalen 4–2 osuma 90+2 minuutilla katkaisi Kotkan siivet.

Tuossa syyskuisessa kohtaamisessa KTP:n maalintekijöitä olivat Aleksi Tarvonen ja Antti Mäkijärvi. Tarvonen on jalkavaivaisena varmuudella sivussa, ja Mäkijärvenkin pelaaminen on vielä epävarmaa.

KTP:n päävalmentaja Teemu Kankkunen kertoo, että joukkue lähtee samalla asenteella Maarianhaminaan kuin muihinkin viime viikkojen otteluihin.

Meitä ei edelleenkään hyödytä laskeskella, miten Oulu pelaa. Meidän on voitettava kaikki omat pelit, ja vain sillä on merkitystä.

Kankkunen on korostanut lyhyen mutta vaikean valmennuspestinsä alusta asti, että hänen joukkueensa pelaa taistellen hamaan liigakauden loppuun asti.

Käy sarjassa sitten miten vain, haluamme näyttää kotkalaisille, ettemme luovuta, Kankkunen korostaa.

Veikkausliigan haastajasarjaa:

IFK Mariehamn – FC KTP Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 23.10.2021 kello 17.00

FC KTP – FC Haka (Valkeakoski) Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 27.10.2021 kello 18.30

AC Oulu – FC KTP Raatin stadionilla sunnuntaina 31.10.2021 kello 15.00

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Veikkausliigan kuvapalvelu