Viimeinen kuulutus – vai uusi mahdollisuus?

By 15/10/20212021, Uutiset

Veikkausliigan putoamispeikko on ollut KTP:n kintereillä koko Teemu Kankkusen Kotkan pestin ajan. Valmentaja vakuuttaa kuitenkin, että joukkueessa on ollut hyvä työilmapiiri.

FC KTP kohtaa espoolaisen FC Hongan Veikkausliigan niin sanotun haastajasarjan ottelussa Arto Tolsa Areenalla lauantaina. Kamppailu voi olla kotkalaisten säilymisen kannalta niin sanottu ”viimeinen kuulutus” – tai sitten peliä saattaa seurata vielä uusi mahdollisuus.

Karsijan paikalla AC Oulu on tällä hetkellä 19 pisteellään 11 pinnaa KTP:ta edellä. Teoriassa, jos KTP voittaa kaikki loppupelit, se nousee 20:een ja ohittaa Oulun, mikäli pohjoisen pojat häviävät kaikki matsit.

Mutta mutta… tämä on vain teoriaa. KTP:n maalierokin on miinuksella 28, kun se on seuraavaksi huonoimmalla eli AC Oululla 18. KTP on voittanut tällä kaudella vain yhden pelin, joten vaikeata on uskoa Kotkan säilymiseen.

Tässä yhteydessä tuli pappisajoista mieleen Uuden Testamentin Hebrealaiskirjeen sana: ”Usko on luja luottamus siihen mitä toivotaan…” Joten siis toivomme säilymistä ja meillä on luja luottamus tähän – ja samalla meillä on uskoa.

Lohduton on kuitenkin KTP:n tilanne.

Toisaalta ei Hongan leirissäkään olla suuresti riemuittu haastajasarjaan joutumisesta. Kauden alussa toiveet olivat varmastikin korkeammalla. Ilta-Sanomien julkaisemassa Veikkauslehdessä Hongan ennustettiin olevan sarjan päätyttyä sijalla neljä, ja tästä seura on varsin kaukana. Lainaus ko. lehdestä: Honka selviää yläloppusarjaan ja taistelee paikasta eurokentille 2022.

Kotikenttänsä kanssa Hongalla on ollut jonkinlaisia ongelmia jo pitkän aikaa. Vähän samaan tapaan kuin meillä Kotkassa; eli riittävätkö faciliteetit Veikkausliigaan. Vuosi vuodelta kuitenkin Tapiolan Urheilupuistossa on pelattu – ja niin myös ensi kaudella. Kotkassa kaiken ymmärryksen mukaan ainakin kentän pinta korjataan, olkoon sitten sarjataso mikä tahansa.

Kaiken kaikkiaan taitaa kaikissa Espoon palloilulajeissa olla sama vika: miten saadaan joukkue oman kaupungin joukkueeksi. Kotkassa ei tätä ongelmaa ole – sen kertoo yleisömääräkin. Uskallan väittää, että jos KTP pelaisi ylemmässä, niin sanotussa mestaruussarjassa, olisi AT-areenalla 2 500 henkeä per peli. Eikä kuten Helsingissä, missä mestaruudesta taistelevan HJK:n matseissa vähän yli tuhat henkeä.

No – Honka on hyvä joukkue, joka pelaa agressiivisesti ylöspäin. Omiin silmiin vähän kuin Inter. Valmentajana on Vesa Vasara, joka on kuulemma hyvä opettaja. Sitä nuori joukkue on myös kauden aikana tarvinnut.

Avainpelaajia ovat hyökkäyksessä Darren Smith, keskikentällä Jerry Voutilainen, Lucas Kaufmann ja Demba Savage sekä maalivahti Tim Murray. Smith teki viime kaudella ykkösessä 17 maalia 22 ottelussa. Pelissä hän on tyypillinen hyökkääjä, joka pyrkii ylöspäin ja repii puolustuslinjoja juoksullaan. Kaufmann pelaa viidettä kauttaan Espoossa ja on tuonut kokemuksellaan varmuutta keskikentälle. Voutilaisesta sanotaan, että hän on pallovarma ja keskikenttäpalaajaksi valmentajan unelma. Savagella puolestaan on jo seitsemäs kausi Hongassa ja hän on ollut tällä kaudella selvä vahvistus joukkueelleen. Jenkkivahti Murray valittiin puolestaan viime vuoden maalivahdiksi.

OTTELUENNAKON TARJOAA K-RAUTA KOTKA

Eri asia on, kuinka moni mainituista pelaajista pelaa lauantaina Kotkassa, koska Honka – kuten KTP:kin – varmaan rakentaa jo ensi vuoden joukkuetta. Tästä tulevasta valmentaja KTP:n valmentaja Teemu Kankkunen toteaa:

Ainakin viime pelissä Honka kierrätti paljon pelaajia. Toisaalta moni pelaaja haluaa antaa näyttöjä ensi kautta varten.

KTP:n rakennustyö ensi kauteen on alkanut. Rico Finnäs jatkaa Kotkassa, ja muitakin sopimuksia varmaan pian kuulemme. Tulevaan kauteen viittaa myös valmentaja Kankkunen

Ehkä Honka-pelissä myös nuoremmat saavat peliaikaa. Varmasti ovat poissa Aleksi Tarvonen, joka on vammoineen koko loppukauden sivussa, sekä ainakin tämän pelin Antti Mäkijärvi ja Johannes Laaksonen.

Joukkueessa on putoamispeikosta huolimatta hyvä henki.

Kiva kun päästään taas pelaamaan. Olemme päässeet nyt maaottelutauolla hyvin harjoittelemaan. ”Jätkät” ovat olleet tiiviin pelirytmin takia hieman väsyneitä, mutta nyt on päästy myös palautumaan, harjoittelemaan ja valmistautumaan rauhassa tulevaan peliin.

Koko oman valmennusaikani tämä tiukka tilannehan on ollut tiedossa. Tietenkin kausi pelataan kunnialla loppuun ja on tärkeä, että niin pelaajille kuin yleisöllekin jäisi hyvä muistijälki tästäkin kaudesta. Ja jokaista peliä lähdetään voittamaan, niin myös Honka-matsia, vakuuttaa Kankkunen.

Veikkausliigan haastajasarjaa:

FC KTP – FC Honka (Espoo) Arto Tolsa Areenalla lauantai 16.10.2021 klo 17.00

IFK Mariehamn – FC KTP Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 23.10.2021 klo 17.00

FC KTP – FC Haka (Valkeakoski) Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 27.10.2021 klo 18.30

AC Oulu – FC KTP Raatin stadionilla sunnuntaina 31.10.2021 klo 15.00

TEKSTI: Jukka Lopperi KUVA: Matti Järvinen

FC KTP:n kirjoittajatiimin jäsen Jukka Lopperi on Langinkosken seurakunnan eläkkeellä oleva pappi, syntyperäinen kotkalainen ja vannoutunut KTP:n jalkapallon ja koripallon seuraaja 1960-luvulta lähtien.