Veikkausliigan otteluohjelma on julkaistu!

By 27/01/20212021, Miehet, Uutiset

Odotettu Veikkausliigan otteluohjelma julkaistiin keskiviikkona 27.1. KTP aloittaa kautensa kotiottelulla lauantaina 10.4. toista nousijajoukkuetta AC Oulua vastaan. Runkosarja päättyy lauantaina 11.9. Espoossa Hongan vieraana.

Runkosarjan jälkeen sarjataulukon kuusi ensimmäistä jatkavat Mestaruussarjaan ja alemman puoliskon kuusi joukkuetta pelaavat Haastajasarjan. Jatkosarjoissa pelataan 18.9. – 16.10. yksikertainen sarja jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan.

Mestaruussarjassa joukkueet sijoittuvat kokonaiskilpailussa sijoille 1-6 ja Haastajasarjassa sijoille 7-12 riippumatta lopullisista pisteistä, jotka on saatu jatkosarjoissa.

Lopullisissa taulukoissa sijoille 3-7 päätyneet joukkueet pelaavat vielä 23.10. – 6.11. Eurolopputurnauksen, jonka voittaja saa Suomen maakiintiön kolmannen paikan uuteen Euroopan Konferenssi Liigaan seuraavalle kansainväliselle pelikaudelle 2022/2023. Mikäli Suomen Cupin voittaja sijoittuu Veikkausliigassa kahden parhaan joukkoon, menee toinen UECL-paikoista automaattisesti pronssimitalistille ja Eurolopputurnaukseen osallistuvat sijoille 4-8 päätyneet joukkueet.

Otteluohjelmat näiden  osalta vahvistetaan edellisen vaiheen päättymisen jälkeen.

Veikkausliigassa viimeiseksi (12.) sijoittunut joukkue putoaa suoraan Ykköseen kaudelle 2022. Toiseksi viimeinen (11.) joukkue karsii Veikkausliigapaikasta Ykkösen nousukarsinnan voittaneen joukkueen kanssa kaksiosaisessa karsinnassa.

– Ohjelma on viikonloppupainotteinen; Kaikki viikonloput hyödynnetään, jos se on vaan mahdollista, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoo.

– Pelikauden aikana pelataan kaikkiaan 31 kierrosta ja kyseisen aikaikkunan aikana on 31 viikonloppua. Niistä viikonlopuista kolme kokonaan maaotteluiden aikana, yksi juhannuksena ja kaksi EM-kisojen aikaan. Tästä johtuu, että joidenkin kierrosten runkopäivä on arkena, koska ei ole riittävästi viikonloppuja.

Otteluiden alkamisajat puolestaan vaihtelevat nimenomaan viikonloppuisin ja tähän on selkeät syyt.

– Arkena otteluiden alkamisaika on joitain erikoispoikkeuksia lukuun ottamatta 18.30, Marjamaa viittaa jo tuttuun ja hyväksi koettuun alkamisaikaan.

– Viikonloppuisin pääpeliajat ovat lauantaina kello 17.00 ja sunnuntaina kello 18.30, mutta otteluita voi olla eri kellonaikaan, jotta päivän aikana on mahdollista seurata useampaan ottelua.

KTP:n otteluohjelman näet täältä: fcktp.fi/miehet-ottelut-2021

Ottelut omaan kalenteriin voit ladata tästä: kalenterilinkki

Koko Veikkausliigan otteluohjelman löydät täältä: veikkausliiga.com