Vauhdikkaasta ja rohkeasta pelistä huolimatta KTP taipui Hongalle 2-1

Peli lähti vauhdikkaasti liikkeelle molempien joukkueiden osalta. Pallo liikkui nopeaan ja esimerkiksi sivurajaheitot lähtivät välittömästi. Ilahduttavan moni KTP:n pelaaja pysyi Hongan asettamassa tempossa mukana. Vaikka ennakkoon arveltiin, että peli tulisi olemaan hyvin puolustusvoittoista, niin hyvin pysyttiin mukana. Ensimmäisen puoliajan pallonhallinta meni noin 60-40% Hongalle, mutta samalla tavalla KTP pääsi rakentamaan hyökkäyksiä ja sai vetopaikkoja aikaiseksi.  

 Honka sai puoliajan alkupuolella muutaman kulmapotkun, ajoissa 12’ ja 22’. Molemmat annettiin keskityksenä, ensimmäinen pallo tyssäsi suoraan KTPn ensimmäiseen puolustajaan, joka purki tilanteen; toinen tipahti boksiin, josta jatkoi matkaa päätyrajan yli.  

 1-0: Ajassa 25’ Honka onnistui avaamaan maalitilin. Tilanne lähti keskikentän menetyksestä, josta pallo pelattiin nopealla pelillä Hongan Hakolalle. Hakola harhautti puolustajan ohi, ja pisti pallon sisään. 

 Hongan maalin jälkeen pelin tempo hidastui. Seuraava paikka Hongalle tehdä maali tuli ajassa 35’, jolloin he saivat vapaapotkun heti 16 m rajan taakse keskeltä kenttää. Antamaan meni ensimmäisen maalin tekijä Hakola, joka kuitenkin potkaisi pallon maalin yli. Tempo kuitenkin piristyi kummasti, kun Pahkasalo pääsi ajassa 41’ nousemaan vasenta laitaa pitkin ja keskitti Multaselle.  Multanen yritti yllättää maalivahdin korkealla roikkupuskulla, joka kuitenkin jäi matalaksi ja päätyi maalivahdin käsiin.  

 Honka sai näitä seuranneista tilanteista muutamia todella nopeita suunnanvaihtoja vielä puoliajan loppuun ja pallon nopeasti ylös. Kaksi hyvää maalipaikkaa Hongalle näistä aukesi, joista ensimmäinen KTPn onneksi yläriman kautta ulos. Toisen lähes varman maalipaikan Honga sai vielä juuri ennen taukovihellystä; Hongan pelaaja sai annettua hyvä viistosyötön takatolpalle, josta Hongan pelaaja ei osunut palloon, mistä seurasi lopulta maalipotku KTP:lle. 

 Tauolle siis siirryttiin lukemissa 1-0.  

 Toiselle puoliajalle tultaessa KTP vaihtoi Juuso Laitisen kentälle Paavo Voutilaisen tilalle. Puoliaika alkoi rauhallisemmin kuin ensimmäinen, molempien joukkueiden pelatessa tasapäisesti. KTP vaihtoi Pahkasalon ulos ajassa 58’ ja sisään tuli jo edellisessä Suomen Cupin pelissä Kajaania vastaan ja sitä ennen harjoituspelissä Lahtea vastaan vahvoja otteita näyttänyt Kimi Kolsi. 

 1-1: Eipä tarvinnut pitkään odotella, kun ajassa 66’ Kimi Kolsi antoi kerrassaan loistavan avaavan syötön vasempaan laitaan Tuukka Kurjelle, josta Tuukka pääsi nousemaan vetopaikkaan. Maalivahti torjui tämän, mutta Saku Leppänen pääsi vetämään riparin sisään. Argon ääni kaikui koko hallissa tämän jälkeen: KIMI JA TUUKKA JESS LISÄÄ NÄITÄ! 

 Ajassa 74’ KTP teki vielä vaihdon. Testissä edelleen mukana oleva Kottoy näytti linkuttavan hieman mennessään vaihtoon Kurjen kanssa, tilalle tulivat Miika Kolsi ja KTP:n B-juniori Niklas Leinonen.  

 2-1: Peli on nopeaa ja molemmat joukkueet selvästi haluavat vielä tämän voittaa. Harmittavasti ajassa 83’ pallo pomppii Juuso Laitisella jalan ja kainalon kautta vielä osuen käteen, josta tuomitaan pilkku Hongalle. Jo avausmaalin ottelussa tehnyt Hakola laittaa pallon varmasti sisään. Tilanne 2-1.  

 Loppurutistus molemmilta joukkueilta on hyvä, mutta loppulukemat jäävät 2-1, Hongan ollessa tällä kertaa parempi.  

 Pelin jälkeen oikeana laitapakkina tänään hienon pelin pelannut Manel saapui vielä haastateltavaksi ja kommentoi peliä. Hänen mukaansa tasoerot olivat yllättäen melko pieniä. Pelataan kuitenkin veikkausliigan top-3 joukkuetta vastaan ja myös peluutetaan paljon omia nuoria. Nuoret ovatkin parantaneet otteitaan paljon varsinkin viime kaudesta, ja vaikka Manelin mielestä he eivät ole vielä valmiita aivan kaikkiin peleihin, on äärettömän hyvä tietää, että he ovat kuitenkin käytettävissä ja haluavat pelata. Pääsääntöisesti meidän nykyinen pelitapa liikkua paljon ja olla rohkeita näkyy myös tässä, ja näiden ansiosta varmasti myös tänään tuli hyvin tilaa pelata omaa peliä.  

 Vaikka meiltä puuttuu vielä muutamia pelaajia, on pelitapa jo hyvin valmis ja tiedetään, miten halutaan pelata. Se näkyi aiemmin ja se näkyi myös tänään, kun saatiin onnistumisia.  

 Erityisen lämpimät mietteet Manelilta saa myös valmennusjohto. Manel totesi olevansa positiivisesti yllättynyt Argon tavasta valmentaa. Valmentajana hänen osaamisensa on todella hyvää, mutta erityisesti miten hienosti saadaan joukkue pelaamaan yhteen niin peleissä kuin treeneissäkin. Vaatimustaso on toki kova, mutta hyvällä johtajuudella säilyy hyvä tekemisen meininki. 

 Ensi viikolla pelit jatkuvat Suomen Cupissa, kun lauantaina 9. helmikuuta Arto Tolsalle saapuu vieraaksi TPS klo 14 alkaen. Tämän päivän peli antoi hyvän mittarin joukkueen valmiuteen, ja lupa onkin odottaa hienoa futista. Argon huudoin LISÄÄ NÄITÄ!