Vaikeuksien kautta voittoon


Paljon oli maanantai-iltana pelissä, ja sen tiesivät myös Arto Tolsa Areenalle saapuneet 2238 katsojaa. KTP lähti tavoitteleaan sarjan piikkipaikkaa hieman muunnellulla kokoonpanolla, sillä Sebastian Dolivon pelikiellon takia Marko Tyyskä oli siirretty puolustuslinjaan Topi Pasin, Tiagon ja Manelin seuraksi. Keskikentän miehittivät Lucas, Kvist, Faras ja Shala, Juho Nykäsen ja Aleksi Tarvosen vastatessa hyökkäyksestä. Maalin suulla jatkoi luonnollisesti Jiri Koski. Vierailija PEPO joutui otteluun ilman seitsemän maalia tällä kaudella viimeistellyttä Jerry Särkkää.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei juurikaan tarjonnut huippupaikkoja kummallekaan joukkueelle. Sekä KTP että PEPO välttelivät virheitä, ja palloa pelattiin lähinnä keskialueella. PEPO joutui tekemään pakotetun vaihdon jo ottelun alussa kun Tomi Karttunen loukkaantui noin kahdenkymmenen minuutin kohdalla. Lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä jaksolla oli Juho Nykänen, joka ei kuitenkaan aivan saanut kurotettua jalkaansa päädystä annettuun matalaan keskitykseen.

Illan pimetessä toisella puoliajalla alkoi tapahtua. Ensin lappeenrantalaisille tarjoutuu mahdollisuus ottaa vierasjohto, mutta maalinedushässäkän päätteeksi pallo lipuu metrin ohi maalin. Hetken kuluttua Tarvosella ja jatkotilanteessa Saku Kvistillä on paikkansa maalintekoon, mutta ei onnea maalinteossa tällä kertaa.

59 minuuttia on pelattu kun PEPOn Hermes Palonimo pelataan KTP-puolustuksen keskeltä yksin läpi. Nokikkain Kosken kanssa päässyt venezuelalaishyökkääjä nostaa pallon hallitusti yli KTP-vahdin, ja vie vierailijat 0-1 johtoon. Välittömästi maalin jälkeen valmentaja Rantanen tekee taktisen muutoksen ottamalla Saku Kvistin vaihtoon, ja päästämällä kentälle vielä tähän mennessä pieniä minuutteja pelanneen Jhonatan Donadon.

Vahvasta fyysisestä preesensistä kielivän lempinimen Tankki saanut kolumbialainen kiittää saamastaan luottamuksesta, ja on juonimassa KTP-tasoitusta kymmenen minuuttia kentälle tulonsa jälkeen. Donadon oikealta tullut keskitys löytää maalinedustalta Aleksi Tarvosen, joka räjäyttää Areenan yleisön riemuun puskemalla 1-1 tasoituksen.

Tasoitusmaali vapauttaa kotijoukkueen pelin, eikä aikaakaan kun PEPO-puolustuksen pienellä avustuksella Tarvonen ja Lucas rymistelevät keskikaistalta maalintekoon. Lucas ei näistä paikoista erehdy, joten pelikellon näyttäessä 75 minuuttia KTP on noussut tappioasemasta 2-1 johtoon. Vielä on kuitenkin edessä kauhuvartti,jonka aikana voi vielä tapahtua mitä tahansa. Johtoaseman turvaaminen helpottuu huomattavasti PEPOn Palominon ottaessa illan toisen keltaisen korttinsa, ja ylivoimalla KTP:n on lähes helppoa siirrellä palloa pelaajalta toiselle sekunteja kellosta kuluttaen.

Luottotoppari Topi Pasi haluaa kuitenkin varmistaa voiton toisella tavoin. Puolustaja riistää pallon syvällä omalla alueellaan, ja nähdessään väylän olevan avoinna PEPO maalille asti Pasi kiihdyttää juoksuun. Maradonamaisesti Pasi väistelee vastustajia oikealta ja vasemmalta, loikkii liukutaklausten yli ja vääjäämättä lähestyy PEPO-maalia. Pitkän kuljetuksen päätteeksi Pasi siirtää pallon kuin lahjaksi vierelleen Donadolle, jolla on helppo työ viimeistellä 3-1 lukemat.

Voitto kärkiottelusta nosti KTP:n takaisin sarjakärkeen. Marginaali pisteen päähän jääneeseen PEPO:n tai neljän pisteen päässä vaanivaan Klubi-04:n ei ole kuitenkaan suuren suuri, joten varaa löysäilyyn ei kolmella viimeisellä sarjakierroksella ole. Seuraavaksi KTP kohtaa ensi sunnuntaina vieraskentällä Kultsun Joutsenosta, joka käy omaa taisteluaan putoamista vastaan.