Vaiherikkaiden seikkailujen päätteeksi KTP sai kaksi ulkomaalaisvahvistusta

By 06/02/20212021, Miehet, Uutiset

Fran Alvarez ja Ivan Vasiljevic uudella kotikentällään.

 

Jos koronapandemia on vaikeuttanut ihmisten normaalia elämää, ei se myöskään ole helpottanut jalkapalloseuraa ulkomaalaispelaajien hankkimisessa. Monimutkaisten vaiheiden jälkeen KTP sai viimein kaipaamaansa vahvistusta joukkueen puolustuspäähän, kun Fran Alvarez ja Ivan Vasiljevic saapuivat merituulen tuivertamaan reilun toisenkymmenen asteen pakkassäähän Kotkaan.

Fran Alvarez (oik.) FC Barcelonan harjoituksissa Cesc Fabregasin kanssa.

 

Espanjan Tarragonasta kotoisin oleva Fran Alvarez, 24, on vasemman puolen laitapelaaja, jonka sopimus kattaa kauden 2021. Maailmankuulun FC Barcelonan juniorikoulun, La Masian, läpikäynyt Fran on kerryttänyt CV:seensä muitakin tuttuja nimiä Espanjan sarjoista; kuten Granadan ja Getafen reservijoukkueet. Kotkaan mies matkusti Sveitsin Schaffhausenista, jonka paikallinen seura on tällä hetkellä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla sijalla kaksi.

Ja nimenomaisesti hän matkusti, sillä Fran halusi tulla omalla autollaan yli 2300 kilometrin taipaleen perille asti. Uudet talvirenkaat täytyi hankkia ennen kuin matkan saattoi taittaa Sveitsistä ensin Tallinna-Helsinki-lautalle, josta loppusuora pelaajan agentin suosittelemaan Kotkaan. Lisäksi KTP:stä AC Ouluun tälle kaudelle siirtynyt Ruxi oli tuttu ennestään kotimaasta, mikä vaikutti osaltaan myönteisesti siirron toteutumiseen.

Ivan Vasiljevic esittelee Youtube-videollaan liukutaklausta, joka varmasti on kotkalaisyleisön mieleen.

 

Ruxin tilalle toppariosastolle puolestaan hankittiin 22-vuotias Ivan Vasiljevic. Myös hän on vasenjalkainen, mikä on ollut korkealla prioriteettilistalla vahvistuksia etsittäessä. Kauden 2021 kattavaan sopimukseen sisältyy alkuun koeaika sekä seuran optio kahdesta jatkovuodesta. Belgradin Punaisen Tähden kasvatti on pelannut kotimaansa Serbian kahden ylimmän sarjatason lisäksi myös Slovenian pääsarjassa sekä Europa Leaguen karsinnoissa.

– Agentillani oli kontaktit KTP:hen. Kuulin, että tänne haluttiin nuoria pelaajia ja joukkue pelaa modernia jalkapalloa Suomen pääsarjassa, joten päätin tarttua tarjoukseen, Vasiljevic kertoo.

Matka Kotkaan ei kuitenkaan ollut aivan mutkaton. Ensimmäinen reissu tyssäsi Saksassa Frankfurtin lentokentällä käännytykseen takaisin kotimaahan. Toisella yrittämällä mies saatiin kuitenkin lennätettyä Istanbulin kautta Helsinkiin asti kiitos Rajavartiolaitoksen yhteistyön.

Alvarez nähdään joukkueen kokoonpanossa jo Suomen Cupin avausottelussa HIFK:ta vastaan, mutta Vasiljevicin paperityöt on vielä kesken.

Katso julkistusvideo alta: (mikäli upotus ei toimi, näet sen myös tästä linkistä: youtu.be/VYi7m2EQQJA)

KTP:n sopimuspelaajat:
Anton Lepola (2022)
Pyry Piirainen (2021)
Paavo Voutilainen (2021)
Michael Ogungbaro (2021)
Matias Paavola (2021+1)
Fran Alvarez (2021)
Ivan Vasiljevic (2021+2)
Asier Arranz (2021)
Thomas Agyiri (2021)
Johannes Laaksonen (2022)
Matias Lindfors (2022)
David Ramadingaye (2021)
Niklas Leinonen (2022)
Kimi Kolsi (2021)
Anttoni Huttunen (2022)
Antti Mäkijärvi (2021)
Anton Eerola (2021+1)
Aleksi Tarvonen (2021)
David Onyeanula (2021)
Matias Tamminen (laina 2021)