TPS niukasti parempi

TPS ja KTP kohtasivat toisensa Turun Kupittaalla harjoitusottelun merkeissä. Loppunumerot kirjattiin turkulaisille lopulta maalein 2-1, mutta pelillisesti KTP-valmennus voi olla varsin tyytyväinen lauantai-iltapäivän antiin.

Peli alkoi KTP:n vahvassa hallinnassa, ja palloa vietiin TPS:n kulmalipulle tuon tuosta. Kuitenkin jo kahdenkymmenen minuutin kohdalla Argo Arbeiter oli pakotettu tekemään muutoksia kenttäryhmityksessä, kun Saku Leppänen jouduttiin ottamaan vaihtoon loukkaantumisen takia. Kolhu oli pelkkä puujalka, mutta ottelun luonteesta johtuen mitään riskejä ei tietenkään haluttu ottaa.

Kun 22 minuuttia oli pelattu, pääsi Kasperi Liikonen siirtämään KTP:n ansaittuun 0-1 johtoon. TPS ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan tuli nopeasti tasoihin ja ohi. Ensin Espinosa pääsi tasoittamaan lukemat taululla, ja kun 35 minuuttia oli pelattu, samainen Espinosa syötti maalintekoon Alim Moundin joka ei paikasta erehtynyt ja TPS johti jo 2-1. Näissä lukemissa mentiin myös puoliajalle.

Toista puoliaikaa värittivät lukuisat pelaajavaihdot – tunnin kohdalla TPS vaihtoi kerralla peräti 7 kenttäpelaajaa. Myös KTP antoi vastuuta vaihtopenkille. Lisämaaleja ei tuoreista jaloista huolimatta enää nähty, joten TPS sai revanssin helmikuulta ja voitti maalein 2-1. KTP:n päävalmentaja Arbeiter oli kuitenkin tänään tyytyväinen näkemäänsä.

-Peli oli ihan ok. Ensimmäisessä maalissa TPS pelasi hienosti läpi, ja toinen oli meiltä paha henkilökohtainen virhe tai väärinymmärrys. Sakun saama tälli sotki tänään hieman peliämme, sillä muut pelaajat joutuivat hieman uusille pelipaikoille.  Mahdollisuuksia maalintekoon meillä kuitenkin oli riittämiin, TPS-maalivahdinkin kanssa pääsimme nelisen kertaa nokikkain. TPS on todella hyvä joukkue, ja tulevan kauden väännöt heidän kanssaan tulevat olemaan vaikeita, Arbeiter sanoo.

Ensi lauantaina pelataan jälleen Kotkassa, kun KTP kohtaa PEPOn Lappeenrannasta.

KTP: Koski, Manel (86’ Leinonen), Lindfors, Dolivo, Laitinen, Leppänen (19’ Paavola), Kottoy, Pahkasalo (73’ Lassila), Liikonen (73’ Schwalenstöcker), Multanen (66’ Kurki), Voutilainen