Tasapelillä 1-1 jatkoon Suomen Cupista – KTP kävi hakemassa tarvittavan pisteen Tampereelta TPV:n vieraissa

Suomen Cupin alkulohkon viimeinen peli ratkaisi lauantaina lopulta lohkon jatkoon menijät sekä KTP:n että TPV:n hyväksi. Ennakkoasetelmat oli KTP:n kannalta jo tarkkaan laskettu edellisen lauantain harmittavan EIF-tappion jälkeen. Jatkopaikkaan riitti voitto, tasapeli tai enintään yhden maalin tappio, ei kuitenkaan 1-0 tulos koska vierasmaali oli tappiolla saatava tehtyä. 

Ottelu oli molemmille joukkueille vaikea. Pitkin viikkoa tulleet tiedot pelaajien sairastumisista molempien joukkueiden tallissa saivat jo lähes kannattajatkin kaivamaan nappuloita naftaliinista, kun pelikuntoisia etsittiin kissojen ja koirien kanssa. Lopulta ennen kuin bussi starttasi Tampereelle KTP sai tarvittavan miehistön kasaan ja penkillekin riitti kolme kaveria.  

Peli lähti liikkeelle rivakasti ja KTP otti pallollisen pelin haltuun. Ei kuitenkaan mennyt kauan, kun ottelun seitsemännellä minuutilla TPV:n Räisäsen antamasta kulmapotkusta Siren nousi noin 5 metrin etäisyydelle maalista ja pääsi puskemaan pallon voimalla Piiraisen käsien välistä verkkoon nostaen TPV:n 1-0 johtoon.  

Peli jatkui tasaisena ja KTP sai muutaman hyvän tasoituspaikan. Mainitsemisen arvoisina paikkoina oli Paavolan hieno keskitys ajassa 15’ oikealta laidalta, johon Multanen ja Lassila eivät valitettavasti ehtineet kunnolla väliin, sekä Kimi Kolsin veto ajassa 25’, jonka jälkitilanteessa Multanen sai pallon jo täräytettyä ylärimaan.  

Kun peliä oli lähes puoli tuntia takana, tasoitettiin peli lukemiin 1-1.   

Tilanne lähti liikkeelle jo alakerrasta, josta Manel nousi oikeaa laitaa pitkin. Manel siirsi pallon Paavolalle, joka keskitti tarkasti Lassilalle. Lassila tiputti Paavolan keskityksen keskelle boksia Multaselle, jota rikottiin rankkarin arvoisesti. Multanen antoi itse pilkun ja varmalla vedolla tasoitti lukemat. Peli piristyi molempien joukkueiden osalta jakson loppuun asti, mutta varsinaisia maalitilanteita ei kumpikaan joukkue saanut enää luotua. Puoliajalle siirryttiin lukemissa 1-1. 

Ensimmäisen puoliajan loppuosan hetkellinen piristyminen antoi odottaa, että luvassa voi vielä olla katsojille mieluisaa vauhdikasta futista. Toisella jaksolla näkyi kuitenkin selvästi, että pelaajat eivät olleet vielä täydessä iskussa ja pelin tempo hidastui ennestään. Molemmille joukkueille tuli yksittäisiä paikkoja, mutta varsinaisista vaarallisista paikoista ei voinut puhua. Kun palloa oli tarpeeksi siirrelty pelaajalta ja joukkueelta toiselle, laittoi tuomari tasan 90 minuutin kohdalla pelin pakettiin. Tasatuloksella 1-1 sekä KTP että TPV kuitenkin jatkavat Cupissa 16 parhaan joukkoon.  

Cupin seuraavalla kierroksella vastaa asettuu Arto Tolsa Areenalla liigajoukkue maaliskuun puolessa välissä, kun neljännesvälieräparit arvotaan. Palloliitto on määritellyt, että pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan 15.-17.3. KTP tiedottaa tarkemman ajankohdan myöhemmin.