Tappiopeli nollattu, nokka kohti Kajaania

By 03/05/20182018, Ennakot

KTP:n sarjakausi alkoi niukalla 0–1-tappiolla EIF:n vieraana. Kausi jatkuu lauantaina, kun kotkalaisjoukkue suuntaa matkansa kohti Kajaania. KTP:n kapteeni Topi Pasi kertoo, että avaustappio on pyyhitty pois mielistä ja on aika katsoa eteenpäin.

 

–Ensimmäinen ottelu oli aika perinteinen sarja-avaus, jossa oli paljon kaksinkamppailuja ja peli kauttaaltaan hyvin suoraviivaista. Nyt peli on katsottu videolta ja tarkkaan analysoitu ja fokus on siirretty täysin Kajaanin reissulle, Pasi sanoo.

 

Kajaani on KTP:lle karvaalla tavalla tuttu vastustaja viime kaudelta. Juurikin kajaanilaisia vastaan KTP taipui kaksiosaisessa nousukarsinnassa. Ilmassa on jonkinlaista revanssihenkeä, sillä KTP haluaa napata täydet sarjapisteet nousijajoukkueiden kohtaamisesta.

 

–Totta kai muistissa on viime syksyn karvas pettymys. Nyt meillä on vahva halu näyttää, että olemme heitä parempia. Kajaani on kuitenkin hyvä joukkue, joka koostuu hyvistä yksilöistä, Pasi muistuttaa.

 

Jotta tulos Kajaanista olisi suotuisa kotkalaisten näkökulmasta, löytyy vielä parannettavaa sarja-avaukseen nähden.

 

–Meidän pitää saada omaa pallollista peliämme parannettua EIF-koitoksesta. Jatketaan samaa koko joukkueen puolustamista ja laitetaan pallo maaliin paikan tullen, Pasi tiivistää.

 

Keskuspuolustajana pelaava Topi Pasi pääsee painimaan ottelussa Kajaanin isokokoisen keskushyökkääjä Michael Ibiyomin kanssa. Karsinnoissa Ibiyomi oli yksi ratkaisupelaajista, mutta tällä kertaa ei isokokoiselle kärjelle haluta antaa palaakaan.

 

–Ykkösessä on tänä vuonna monella joukkueella selvä target-pelaaja riveissään. Saamme niitä vastaan pelaamiseen hyvää treeniä omissa harjoituksissamme, kun painimme Jean Silvan kanssa. Ibiyomi on vahva selkä maalia päin pelaamisessa, mutta ei se muuten ole sen kummallisempi hyökkääjä. Pitää pelata vain fiksusti kovaa häntä vastaan, eiköhän siitä hyvä tule, Pasi kertoo.

 

AC Kajaani–KTP. Lauantaina 5.5. kello 17 Kajaanin liikuntapuisto.