Tappio viiden maalin ottelussa

Eipä olisi uskonut, että KTP:n matkaottelusta EIF:aa vastaan tulisi viiden maalin ottelu, sillä kumpikaan joukkueista ei liioin ole maaleilla mässäillyt tämän kauden otteluissaan. Värikkäiden vaiheiden jälkeen EIF pystyi pitämään pisteet kotonaan maalein 3–2 (2­–1).

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tarkkaa pelaamista. Yhdeksännellä peliminuutilla pallo kaivettiin jo ensimmäisen kerran EIF-maalista, mutta Aleksi Pahkasalo ei ollut huomannut paitsioliputusta. Kamppailun avausmaali syntyi 16. minuutilla rangaistuspotkun jälkitilanteesta.

EIF sai rangaistuspotkun, kun Kwame Watson-Siriboe yritti kurottaa palloon, mutta osui pahaksi onnekseen Riku Selanderin jalkaan. Pilkkua asettui ampumaan tammisaarelaisten kapteeni Johan Estlander, mutta Jiri Koski torjui yrityksen aivan vasemmasta alakulmasta. Estlander pääsi kuitenkin ensimmäisenä paluupalloon ja viimeisteli helposti 1–0.

KTP ei isäntien avausmaalista hätääntynyt, vaan pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan. Alkuun näytti kuitenkin siltä, että kotkalaisten hyvät hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen paitsioliputuksiin. KTP sai kuitenkin tasoitusmaalin lopulta reilun puolen tunnin kohdalla. Watson-Siriboe kuittasi aiheuttamansa pilkun puskemalla Pahkasalon lähettämän kulmapotkun voimalla sisään.

Tasoitusmaalin jälkeen KTP oli lähellä siirtyä johtoon 38. minuutilla, kun EIF:n maalivahti Jonathan Jäntti pudotti Pahkasalon keskityksen eteensä ja Jean Silva pääsi yrittämään muutamasta metristä, mutta laukaus painui hieman oikealta ohi maalin. KTP jatkoi hyökkäyksiään, kunnes vastoin pelitapahtumia EIF sai rakennettua ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla hyökkäyksen. Koski torjui Ville Sevonin laukauksen eteensä ja lopulta Hanson Boakai sai estelyistä huolimatta lauottua pallon aivan oikeaan yläkulmaan siirtäen isännät uudestaan johtoon.

Toinen puoliaika käynnistyi molempien joukkueiden osalta lukuisilla erikoistilanteilla. Jos KTP:llä oli ensimmäisellä 45-minuuttisella vain yksi kulmapotku, sai KTP toisen puoliskon ensimmäisen vartin aikana yrittää maalintekoa kulmista peräti viisi kertaa. Lisäksi KTP:llä oli kaksi erikoistilannevapaapotkua, kun samaan aikaan EIF:llä oli vain kaksi erikoistilannevaparia.

Erikoistilanteista ei kuitenkaan syntynyt vaarallisia maalintekoyrityksiä, mutta 59. minuutilla Matias Lindfors eteni vauhdilla oikealta kaistalta ja pääsi virittämään terävän laukauksen noin 20 metristä, mutta Jäntti venyi hyvään torjuntaan. EIF lisäsi johtoaan 61. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta, kun purkupallo ajautui Viktor Limnellille, joka laukoi voimalla pallon yläriman kautta maaliin. Osuma oli kieltämättä yksi kuluvan kauden kauneimmista, mutta samalla se oli myös osastoa ”kerran elämässä”.

KTP jatkoi taistelemistaan ja saikin ansaitun kavennusmaalinsa rangaistuspotkun jälkitilanteesta 70. minuutilla. Jäntti torjui eteensä Chris Jamesin ampuman rangaistuspotkun ja ensimmäisenä paluupalloon rynnännyt Topi Pasi täräytti pallon verkkoon etukulmasta.

Vaikka pelikellossa oli aikaa jäljellä vielä 20 minuuttia, ei KTP saanut enää rakennettua kuin yhden todella vaarallisen hyökkäyksen. Lindfors pelasi 81. minuutilla Pahkasalon läpi, mutta Jäntin jalkatorjunta esti tasoitusmaalin syntymisen. Paluupallo ajautui vielä rangaistusalueen ulkopuolelle ja Aleksis Lehtonen pääsi kottaamaan voimalla, mutta pallo viuhui oikealta ohi maalipuiden.

Ottelun loppuhetkillä KTP sai painetta luoduksi hyökkäysalueen vapaapotkuista, mutta nämä tilanteet kotijoukkue onnistui selvittämään. Ottelulle leimaa-antava piirre oli se, että erotuomari Miikka Lähdesmäellä oli suuria vaikeuksia pitää ottelu hyppysissään. Epävarmat tuomiot saivat molemmat joukkueet hermostumaan, mutta ottaen huomioon että kamppailussa jaettiin peräti 10 varoitusta (KTP:lle kuusi) ja tuomittiin kaksi rangaistuspotkua, ei ottelua värittänyt mitkään roisit taklaukset tai muutenkaan rumat otteet.

Positiivista ottelussa oli se, että KTP sai karistettua hieman apinaa pois harteiltaan. Kaksi maalia tiiviisti puolustanutta tammisaarelaisjoukkuetta vastaan oli hyvä saldo, mutta toisaalta parannettavaa jäi tällä kertaa puolustamisen kanssa. Kolmannen peräkkäisen tappion kärsinyt KTP pelaa tällä viikolla myös toisen ottelun, kun lauantaina 30.6. Arto Tolsa -areenalle saapuu AC Kajaani. Ottelu käynnistyy kello 15.