Steveco jatkaa jo vuosikymmeniä kestänyttä yhteistyötä KTP:n kanssa

Satamaoperaattori Steveco Oy on solminut uuden yhteistyökumppanuuden Veikkausliigaan nousseen FC KTP:n kanssa. Tämän sopimuksen myötä Stevecon logo tulee koristamaan sekä miesten että naisten joukkueen pelipaitoja kaudella 2021 ja yhtiö tulee näkymään KTP:n viestinnässä esimerkiksi myöhemmin julkaistavien kummipelaajiensa kautta.

Steveco on kaikkien kotkalaisten tuntema konserni, jonka historia ulottuu yli 130 vuoden päähän. Paikallisuuteen vahvasti panostavalla yhtiöllä on toimintaa myös muun muassa Haminassa ja Helsingissä.

“Pääyhteistyökumppanistatus on erittäin positiivinen juttu ja jo kymmeniä vuosia kestänyt yhteistyö saa edelleen jatkoa. Uskaltaisin väittää, että Steveco on ollut mukana ensimmäisten joukossa, kun KTP on alkanut saamaan tukijoita toiminnalleen”, Stevecon myynnin ja markkinoinnin johtaja Tapio Mattila kertoo.

“Kotka tunnetaan satamasta ja vihreävalkoisesta jalkapallosta sekä koripallosta. Meidän asiakaskunnassa on paljon urheiluihmisiä ja se antaa heti positiivisen kuvan, kun tuetaan paikallista urheiluseuraa. Tämä pätee myös ulkomaalaisten asiakkaiden kanssa”, Mattila valottaa.

Stevecolle on tärkeää, että se saa olla vahva toimija ympäröivässä yhteiskunnassa ja toimia omalta osaltaan niin sanotusti kunnon kansalaisena ja veronmaksajana.

Työntekijät osaksi yhteistyötä

Stevecon henkilökunnasta iso osa on kotkalaisia ja haminalaisia. Yritykselle on tärkeää, että myös työntekijät hyötyvät yhteistyösopimuksesta. Stevecolle yhteistyösopimus antaa mahdollisuuden lisätä työhyvinvointia ja -tyytyväisyyttä. Yhteistyökumppanuudet rakennetaan niin, että henkilökunta saa esimerkiksi kausikortteja ja ottelulippuja alennettuun hintaan.

Ja onpa myös KTP:n pelaajia ollut vuosien saatossa paljon Stevecon palkkalistoilla, joista viimeisimmät 2000-luvun taitteessa. Tästä onkin osaltaan syntynyt KTP:n identiteettiin termi “ahtaajafutis” kuvaamaan, kuinka pelaajat taistelevat ja antavat kaikkensa pelikentällä.

Tapio Mattila haluaa muuttaa ihmisten mielikuvia nykyaikaisesta ahtaamisesta ja ahtaajista, ja toteaa, että monilla on täysin väärä mielikuva alasta: “Kyseessä on vastuullinen työ, jossa rautainen ammattitaito takaa sen, että rahallisesti arvokkaat lastit saadaan siirtymään sujuvasti eteenpäin ilman henkilövahinkoja. Ammattitaito on huippuluokkaa, koska jokainen työntekijä käy läpi vaativan koulutusputken. Ollaan ylpeitä ahtaajia!”

Yhtenäinen arvomaailma

KTP ja Steveco jakavat paljon samaa arvomaailmaa. “Vuosien yhteistyön aikana olemme todenneet, että meidän arvot kohtaavat todella hyvin. Yhteisenä kiteytyksenä voitaisi käyttää sanoja fair play – reilu peli”, sanoo KTP:n avainasiakkuuspäällikkö Jari-Pekka Gummerus.

“Yhteistyösopimus tuo hyvin esille Kotkan seutukuntaa ja historiaa. Kärjistettynä sanottuna bisnes olisi varmasti hyvin samanlaista ilman sopimustakin, kun suoria liiketoiminnallisia hyötyjä ei tämän myötä synny. Mutta ne suuret hyödyt tulevat positiivisen näkyvyyden, yhteiskunnallisen vastuun ja työntekijöiden tyytyväisyyden kautta. Koemme, että saamme yhteistyöstä rahoille hyvän vastineen”, Tapio Mattila päättää.

Steveco on monipuolisiin ahtaus- ja logistiikkapalveluihin erikoistunut täyden palvelun logistiikkatalo. Steveco toimii kotipaikkakuntansa Kotkan Mussalon ja Hietasen lisäksi Helsingin, Haminan ja Saimaan alueen satamissa sekä Kouvolan maaterminaalissa.

Stevecon juuret ulottuvat kauas 1800-luvulle ja koko sen historian ajan yritys on ollut suomalaisomisteinen.

Steveco käsittelee konttiterminaaleissa vuosittain noin miljoona TEUta (TEU vastaa yhtä 20 jalan standardikonttia). Erilaista kappaletavaraa kulkee terminaalien kautta noin 12 miljoonaa tonnia. Steveco-konserni työllistää noin 800 henkilöä.