FC KTP ja hyökkääjä Driton Shala ovat allekirjoittaneet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Nuoresta iästään huolimatta Shala on yllättävän kokenut pelaaja.

Toukokuussa 20 vuotta täyttävä Shala on alkujaan lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatteja. Veikkausliigadebyytin hyökkääjä on tehnyt jo vuonna 2014 FC Lahden paidassa pelaten pari minuuttia 2–0-voittoon päättyneessä ottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan. Kausi sujui kuitenkin pääosin junioreissa ja FC Lahti Akatemian riveissä.

Kaudella 2015 Shala kerrytti vastuuta FC Lahden liigacupin otteluissa, mutta jäi vaille vastuuta Veikkausliigassa pelaten Kakkosta ja junioreissa. Kesken viime kauden Shala siirtyi Lahdesta Veikkausliigajoukkue PK-35 Vantaan riveihin, missä hän pääsi pelaamaan yhdeksässä liigaottelussa.

Olimme kiinnostuneita Shalasta jo kuukausi sitten selviteltyämme pelaajan taustoja, mutta hän päätti silloin lähteä kokeilemaan pääsyä Slovakiaan. Kun kuulimme hänen olevan vapailla markkinoilla, päätimme tarttua välittömästi siihen, hallituksen jäsen Jukka Mustonen kertoo.

Shala edustaa juuri sellaista pelaajatyyppiä, joita haluamme joukkueeseen. Haluamme, että joukkueessa on nuoria ja nälkäisiä pelaajia, jotka sitoutuvat yhteisen tavoitteemme eteen. Haluamme auttaa juuri tällaisia pelaajia kehittymään entisestään, Mustonen jatkaa.

Shala itse kertoo siirtyvänsä Kotkaan hyvillä fiiliksillä.

Minulle tarjottiin Slovakiassa lopulta sopimusta kakkosjoukkueeseen, mutta en kokenut sen tason olevan riittävä. Uskon voivani täälläkin kehittyä paremmaksi pelaajaksi. Kotka on ennen kaikkea jalkapallokaupunki, jossa on vahvat perinteet ja hyvät olosuhteet kehittymiselle, Shala sanoo.

Shalaa motivoi ennen kaikkea se, että joukkueella on kovat tavoitteet sarjanoususta.

Joukkueella on kova tavoite, ja haluan olla itsekin auttamassa joukkueen takaisin Ykköseen, hyökkääjä toteaa.