Sarjakärki HIFK saapuu Kotkaan

By 04/08/20182018, Ennakot

Neljän tappiottoman ottelun mittainen putki pamahti poikki Valkeakoskella, kun KTP kärsi Hakalle selvän 0–3-tappion. Ottelu ei lukeutunut kotkalaisjoukkueen parhaimmistoon, mutta tappio on nyt joukkueen sisällä käsitelty ja saatu imettyä siitä oppia. Kausi jatkuu maanantaina, kun kotkalaisille aina niin rakas vastustaja HIFK saapuu Arto Tolsa -areenalle.

–Totesimme joukkueen palaverissa, että Haka-ottelussa jäi paljon antamatta kentälle. Otimme siitä oppia HIFK-peliä silmällä pitäen, sillä Haka ja HIFK pelaavat aika saman tyyppistä peliä. Meillä on vielä tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina ottelua valmistavat harjoitukset ja maanantaina peli alkaa taas Ravintola 4U:n keskipisteestä, KTP:n joukkueenjohtaja Esa Vilkki sanoi.

KTP vahvistui Haka-ottelun jälkeen, kun Juuso Laitinen solmi kotkalaisseuran kanssa loppukauden ja ensi kautta kattavan pelaajasopimuksen. Laitisen tulo vahvistaa entisestään joukkuetta ja kilpailutilanne pelipaikoista on nyt entistäkin kovempaa. Se lupaa hyvää ajatellen seuraavaa ottelua ja koko loppukautta.

–HIFK herättää aina positiivisia tunteita. HIFK:lla on mukana vielä paljon tuttuja jo Kakkosen vuosilta ja heidän kanssaan on tullut aina hyvin toimeen. Ottelut ovat olleet hyviä henkisiä sekä fyysisiä vääntöjä, kuten varmasti niin tälläkin kertaa. Heillä on myös Suomen toiseksi parhaimmat fanit, jotka pitävät hyvää meteliä yhdessä Ossi Kumpu -standissa olevien kotkalaiskannattajien kanssa. Katsojana en jättäisi tätä ottelua väliin mistään hinnasta, Vilkki tuumasi.

Pelkästään harjoittelemalla ei KTP ole valmistautunut HIFK-otteluun, vaan edellisen ottelun jälkeen pelaajat pystyivät pitämään pienoisen keskikesän loman ja nauttimaan myös tovin Meripäivistä.

–Varmasti suurimmalle osalle loma teki hyvää, mutta ainahan on niitä, jotka haluavat treenata ja niin osa tekikin omatoimisesti. Uuno Turhapuro sanoi jo aikoinaan, että jos ei ole töitä, ei voi olla lomaakaan ja sehän vasta stressaakin, jos ei ole lomaa, Vilkki totesi.

HIFK-otteluun on luvassa paljon vieraskannattajia, joten se tietää pienoisia muutoksia katsojien kulkemisiin aurinkokatsomoon. Kaikkien aurinkokatsomoon haluavien pitää tulla pääportista sisään ja kulku katsomoon käy poikkeuksellisesti uimahallin puoleisesta päädystä. Perinteisesti HIFK-ottelu on kerännyt Kotkassa hyviä yleisömääriä, joten ehdoton suositus on, että kannattaa tulla ajoissa paikalle.

KTP–HIFK. Maanantaina 6.8. kello 18.30 @ Arto Tolsa -areena. Tervetuloa nauttimaan jalkapallosta, sillä se on parasta paikan päällä!