Sami Ristilä on vapautettu FC KTP:n päävalmentajan tehtävistä

By 30/06/20162016, Uutiset

Miesten Ykkösessä pelaavan kotkalaisen FC KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä on vapautettu seuran edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävästä. Ristilä on toiminut seuran päävalmentajana vuoden 2013 alusta.

KTP:n alkukausi ei ole sujunut urheilullisten tulosten osalta ennakoidusti, ja joukkue on 11 pelatun kierroksen jälkeen sarjassa toiseksi viimeisenä sijalla 9. Ristilän siirtäminen sivuun on nimenomaan seurausta huonoista urheilullisista tuloksista.

-Tulokset eivät ole vastanneet odotuksia, ja meidän on reagoitava siihen, kommentoi muutosta seuran puheenjohtaja Jarkko Pippola.

-Tavoitteemme olivat kauteen lähtiessä huomattavasti nykytilaa korkeammalla. Olemme edelleen vakuuttuneita siitä, että joukkueemme kykenee parempaan. Meillä on kasassa hyvä pelaajaryhmä, josta emme ole saaneet ulosmitattua riittävästi.

Seura ei etsi tällä hetkellä edustusjoukkueelle uutta päävalmentajaa. Vetovastuun edustusjoukkueesta ottaa Ristilän apuvalmentajana kuluvalla kaudella toiminut Ossi Virta. Virta, 28, liittyi KTP:n valmennustiimiin helmikuussa. Virta toimi ennen Kotkan pestiään seinäjokelaisen SJK:n akatemiajohtajana. Hän on suorittanut UEFA A- valmentajatutkinnon, sekä valmentajan ammattitutkinnon.

-Tilanne on tietysti valitettava, sillä olen nauttinut työskentelystäni Samin kanssa. Samaan aikaan tartun kuitenkin innolla uuteen haasteeseen joukkueen vastuullisena valmentajana, Virta kommentoi.

Virran lisäksi valmennustiimissä jatkaa fysiikkavalmentajana vuoden 2015 lopulta asti toiminut Joni Ruuskanen. Ruuskanen, 28, toimii jatkossa Ossi Virran apuna myös lajivalmennuksen puolella. Ruuskasella on suoritettuna UEFA B- valmentajatutkinto. Myös maalivahtivalmentaja Tatu Niskanen jatkaa tehtävässään.

Huolimatta vaikeasta päätöksestä puheenjohtaja Pippola vakuuttaa, että välit Ristilään ovat kunnossa.

-Me olemme kiitollisia siitä työstä, jonka Sami on tämän seuran eteen tehnyt ja toivomme hänelle kaikkea hyvää jatkossa. Ovet eivät ole paukkuneet kumpaankaan suuntaan, vaan asiat on käsitelty rakentavassa ja hyvässä hengessä.

KTP pelaa seuraavan Ykkösen ottelunsa kotonaan kuluvan viikon lauantaina 2.7., jolloin Arto Tolsa Areenalle saapuu vieraaksi Grankulla IFK Kauniaisista. Ottelu alkaa klo 16.00. Kyseisen ottelun pääsyliput myydään puoleen hintaan normaalista.

–        Uusi vastuuvalmentaja ja joukkue tarvitsevat nyt kaiken mahdollisen tuen taakseen, ja toivomme, että tämä tempaus saa kotkalaiset runsain joukoin kannustamaan joukkuetta ottamaan kauden ensimmäinen kotivoitto, Pippola päättää.