Ruuskanen jatkaa valmennuksessa

By 08/12/20162016, Uutiset

Jo viime kaudella KTP:n valmennuksessa mukana ollut Joni Ruuskanen on solminut vuoden jatkosopimuksen. Ruuskanen odottaa innolla alkavaa työtehtäväänsä sarjanousua tavoittelevan joukkueen valmennuksessa.

–Haluan, että KTP on siellä, missä sen kuuluisikin olla: lyhyellä tähtäimellä Ykkösessä ja sitten jollain aikajänteellä takaisin Veikkausliigassa, Ruuskanen sanoo.

Ruuskanen haluaa olla kehittämässä joukkuetta sekä yksittäisiä pelaajia, jotta tavoite sarjanoususta olisi mahdollinen. Viime kaudella Ruuskanen aloitti KTP:n fyysisenä valmentajana, kunnes valmentajavaihdosten myötä nousi joukkueen kakkosvalmentajaksi. Nyt hänen harteillaan on edustusjoukkueessa molemmat postit.

–Emme ole vielä keskustelleet tarkemmin valmennuksen rooleista ”Jallun” kanssa, mutta ne täsmentyvät sitten ajan myötä, Ruuskanen toteaa.

Pelaajaurallaan Ruuskanen edusti junioreissa KTP:tä ja pelasi vuosina 2006–2008 kaikkiaan 15 liigaottelussa. Peliuran jälkeen Ruuskanen on kouluttanut itseään valmentajaksi ja viimeisimpänä hän on suorittanut UEFA B -valmentajatutkinnon. Lisäksi hän käy lukusilla valmennuskursseilla ulkomaita myöten.

–Viime vuonna kävin Rotterdamissa, jossa vietimme todella opettavaiset ja intensiiviset kaksi viikkoa, Ruuskanen kertoo.