Puoliaikojen loput KTP:n murheenkryyninä

KTP matkusti luottavaisin mielin AC Kajaanin vieraaksi, sillä olihan kotkalaisjoukkue voittanut kajaanilaiset kahdesti kuluvalla kaudella. Ei kahta ilman kolmatta -sanonta ei pitänyt tällä kertaa paikkaansa, kun kajaanilaisjoukkue piti pisteet kotonaan maalein 3–1 (1–1).

KTP aloitti ottelun terävästi. Pelikello ei ollut vanhentunut edes kymmentä minuuttia, kun Aleksi Pahkasalo viimeisteli kauden 10:nnen täysosumansa. Tilanne sai alkunsa keskialueen pallonriistosta, jossa Matias Lindfors onnistui toimittamaan pallon kajaanilaispuolustuksen selustaan.

KTP jatkoi hyviä otteitaan, mutta parista hyvästä paikasta huolimatta ei joukkue onnistunut tekemään lisäosumia. Sitä vastoin AC Kajaani onnistui kuin puolivarkain tasoittamaan ottelun aivan hetki ennen ensimmäisen 45-minuuttisen päättymistä. Sekavan tilanteen jälkeen Ter-Ade Lordson Ichull sai pamauttaa pallon takakulmalta varmasti maaliin.

Jos viime aikoina toiset puoliajat ovat olleet otollisia KTP:lle, ei näin voida sanoa olleen tällä kertaa Kajaanissa. Kotijoukkue vaihtoi pelitapaansa monta piirua aktiivisemmaksi ja vahva prässipelaaminen vaikeuttikin kotkalaisjoukkueen pelaamista. KTP joutui puolustuskannalle eikä toisella puoliskolla omasta hyökkäyspelaamisesta ollut tietoakaan.

KTP:n puolustus piti pelin tasalukemissa aina 85. minuutille saakka, kunnes parisenkymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa kentälle vaihdettu väkivahva Michael Ibiyomi siirsi isännät johtoon. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Willy Stephanus lisäsi johdon 3–1:een.

Kun kautta on jäljellä seitsemän ottelua, on KTP:n sijoitus tällä hetkellä kahdeksantena. Ero putoamisviivaan on turvallisen tuntuinen kymmenen pistettä ja neljänteen sijaan on vain eroa neljä pistettä. Seuraavan kerran KTP pelaa reilun viikon päästä maanantaina 10.9., kun Arto Tolsa -areenalle saapuu Klubi 04.