Pukin pelikengät huutokaupataan

By 15/10/20212021, Uutiset

KTP:n ”Vihreävalkoisessa illassa” soittoruokala Karoliinassa myydään huutokaupalla Kotkan oman pojan Teemu Pukin pelikengät nimikirjoituksin (etualalla). Vastaavanlaisessa tapahtumassa joskus 1980-luvun puolivälissä myytiin jalkapallolegenda Arto Tolsan lahjoittamat nappikset. Ne osti muuan kotkalainen urheilumies ja yritysjohtaja. Muutaman mutkan kautta Tolsan kengät ovat päätyneet KTP:n haltuun ja ne ovat saaneet arvoisensa paikan minivitriinissä (taustalla).

Kuluneen urheiluviikon kuumin suomalaisnimi Teemu Pukki on lahjoittanut pelikengät kasvattajaseuransa KTP:n ravintolailtaan huutokaupattavaksi. FC KTP:n ja KTP-Basketin MYÄ YHES-hengessä juonima ”Vihreävalkoinen ilta” järjestetään soittoruokala Karoliinassa torstaina 21.10.2021 kello 18.30.

Ravintolaillan ohjelma on luonnollisesti urheilu- ja kilpailuhenkinen. Luvassa on pelaaja-, valmentaja- ja urheilujohtajahaastatteluja, arvontaa ja tietokilpailuja sekä ihan oikeita uutisia muun muassa pelaajarekrytoinneista. Illan musiikista vastaavat kotkalainen laulaja-artisti Ella Tepponen taustaduonaan Teemu Seppälä ja Timo Mynttinen.

Vihreävalkoisen illan” huipentaa huutokauppa, jossa ensin harjoitellaan, kun myyntiin pannaan FC KTP:n jalkapallo ja KTP-Basketin koripallo nykyjoukkueiden nimikirjoituksilla varustettuna. Ekstrana molemmissa pelivälineissä on yhden takavuosien legendan nimmari, mutta ne jätetään toistaiseksi vielä arvoitukseksi.

Huutokaupan pääartikkeli on sitten Teemu Pukin kenkäpari. Kotkan poikahan nousi taas otsikoihin tälläämällä kolme maalia viime viikonvaihteen kahdessa jalkapallon MM-karsintaottelussa.

Ukrainaa vastaan syntyi yksi osuma, kun Suomi hävisi Helsingin Olympiastadionilla 1–2. Vieraissa Kazakstanissa ”Teme” teki molemmat maalit, ja 0–2 voitolla ”Huuhkajat” säilytti edelleen mahdollisuutensa edetä jatkoon karsinnassa.

Kazakstan-matsissa kirjoitettiin uutta suomalaista jalkapallohistoriaa. Ensimmäisellä maalillaan Teemu Pukki tavoitti ”kuningas” Jari Litmasen A-maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijätilaston kärjessä ja toisella osumalla kiilasi sitten ”Litin” ohi.

Pukilla on nyt kasassa 98 maaottelusta 33 maalia. Litmasen vastaavat luvut ovat 137 ja 32. Litmasen (ikä 50) pelivuodet ovat takana, mutta olettaa sopii, että Pukki (31 vuotta) tarjoaa jalkapallon ystäville monia ilonhetkiä jatkossakin.

Nyt huutokaupassa myynnissä olevat kengät eivät ole se pari, jota Pukki käytti viimeksi. Ne ”työkalut” mies vei mukanaan lennettyään Kazakastanin Nur-Sultanista suoraan Britteinsaarille. Englannin Valioliiga jatkuu lauantaina, ja Teemun seura Norwich kohtaa kotonaan Brightonin.

Pukin kengät sai viime lauantaina haltuunsa Temen hyvä ystävä ja vanha pelikaveri KTP-ajoilta Niko Ikävalko.

Teemun pelipaitoja kysellään usein muistoksi, mutta nyt hän halusi lähettää Kotkaan jotain spesiaalimpaa. Kazakstania ei noilla kengillä rehellisyyden nimissä kaadettu, mutta ovat ne olleet Teemun käytössä tänä syksynä Valioliigassa ja joissakin muissa arvo-otteluissa, tietää ”Nitti” Ikävalko kertoa.

Niko Ikävalko on luvannut tuoda ”Vihreävalkoiseen iltaan” Teemu Pukin terveisiä – kenties jotain kulissien takaakin mutta intimiteettisuojan rajoissa. Miehellä on nyttemmin FC KTP:ssa isokin rooli, sillä Ikävalko toimii niin sanottuna pelaajakoordinaattorina mahdollisia uusia hankintoja kartoitettaessa. Yksi ”kala” on käynyt jo pyydykseenkin, ja hänet esitellään torstaina (21.10.) Karoliinassa.

Vihreävalkoisen illan” juontavat FC KTP:n hallituksen jäsen Jukka Vilkki ja tunnetun kotkalaisen koripalloperheen emo Mai Pounds. Pelaajahaastatteluissa ovat mukana ainakin Johannes Laaksonen FC:stä ja Remu Raitanen Basketista. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Vihreävalkoisen illan” päätteeksi on tuo huutokauppa. Kengistä voi tehdä tarjouksia myös sosiaalisessa mediassa ravintolaillan tapahtuma-alustalla. Nettihuutokauppa käynnistyy viikonvaihteen aikana ja se jatkuu keskiviikolle (20.10. kello 18.30). Viimeiset huudot noteerataan soittoruokala Karoliinassa torstaina.

TEKSTI ja KUVA: Matti Järvinen