Pisteputki katkesi Valkeakoskella

KTP:n kohtalona oli poistua tyhjin käsin Valkeakoskelta, kun kotijoukkue Haka piti pisteet kotonaan maalein 3–0 (2–0). Ottelun kulkuun vaikutti ikävä väliepisodi, jonka ottelun erotuomari Mohammed Al-Emara hoiti tyylikkäästi.

Haka siirtyi 1–0-johtoon jo kahdeksannella peliminuutilla, kun valkeakoskelaiset rakensivat kulmapotkun jälkitilanteesta hyökkäyksen oikealta laidalta. Väkevästi edennyt Samuel Chidi syötti takaviistoon ja vapaana ollut David Abidor laukoi pallon tarkasti vasempaan alakulmaan.

Kamppailua ei oltu ennätetty pelata 18 minuuttia täyteen, kun erotuomari Al-Emara keskeytti ottelun ja poistatti molemmat joukkueet kentältä. Syynä oli katsomosta toistuvasti KTP-pelaajalle huudetut rasistiset kommentit. Ottelua pystyttiin lopulta jatkamaan vajaan 10 minuutin tauon jälkeen.

Tämän tauon jälkeen KTP tuli otteluun paremmalla otteella ja saikin luotua painetta Haka-päätyyn. Kesken kotkalaisten hyvän jakson Haka iski vastaan, kun kokenut Pekka Lagerblom riisti keskialueella pallon ja lähetti pitkällä syötöllä Gerald Benin läpiajoon. Ben taiteili lopulta yksi vastaan yksi -tilanteessa pallon maaliin pelikellon näyttäessä 38. minuuttia.

KTP:n paras mahdollisuus kavennusmaalin tekemiseen syntyi ensimmäisen puoliajan kolmannella lisäaikaminuutilla, kun Aleksi Pahkasalo karkasi läpiajoon. Hänen laukauksensa viuhui kuitenkin vain kymmeniä senttejä ohi oikean tolpan. Myös Hakalla oli omat hetkensä lisätä johtoaan, mutta Jiri Koski näytti torjuntataitojaan.

Toiselle puoliajalle siirryttessä KTP teki kaksi pelaajavaihtoa, jotka hieman piristivät kotkalaisten otetta, mutta kolmella topparilla pelannut valkeakoskelaisryhmä ei päästänyt KTP:tä helposti maalintekoyrityksiin.

Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi 65. minuutilla, kun KTP:n erikoistilannepuolustaminen petti pahemman kerran. Marco Paunovic oli jätetty aivan yksin taka-alueelle ja Joona Tapanin kulmapotku tavoitti hänet, eikä Paunovic puskussaan erehtynyt.

Heti seuraavalla minuutilla oli KTP:llä hyvä tilaisuus pelin kaventamiseen. Tauon jälkeen vaihdosta kentälle tullut Niko Ikävalko puski suoraan keskityksestä, mutta Hakan veräjänvahti Aati Marttinen venyi torjuntaan.

Ottelu päättyi Hakan 3–0-voittoon ja samalla katkesi KTP:n neljän peräkkäisen ottelun tappioton putki. KTP:n seuraava ottelu pelataan maanantaina 6.8. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalla, kun vieraaksi saapuu Ykkösen sarjakärki HIFK.