RAPORTTI

Humppa soi ja kansa viihtyi kun KTP kohtasi PEPOn tiistai-illan vierasottelussa. Kimpisen urheilukeskukseen saapuneet 1068 katsojaa, joista ilahduttavan moni oli kotkalaisia, tekivät jalkapallo-illan tunnelmasta kärkikamppailun arvolle sopivan. KTP lähti otteluun tutulla alakerralla: maalilla Jiri Koski ja puolustuslinjassa Manel, Dolivo, Pasi ja Tiago. Keskikentän keskellä aloittivat Marko Tyyskä ja Quincy Osei, sekä laidoilla Driton Shala ja Lucas Dos Santos. Kymppipaikalla hääri Juho Nykänen ja ylimpänä miehenä Ousman Jarju.

Vierasjoukkue KTP otti ohjat käsiinsä heti alusta alkaen, ja ensimmäiselle maalipaikalle päästiin kymmenen minuutin kohdalla, kun Manelin ja Jarjun hienon syöttökombinaation päätteeksi mainiosti uudella pelipaikalla pelannut Nykänen pääsi nokikkain PEPO-vahdin kanssa. Laukaus lipsahti kuitenkin sivuverkkoon. Puoli tuntia oli pelattu, kun Driton Shala eteni oikealta laidalta. Tarkka puolenvaihto löysi laiturikollega Lucasin, joka suoraan volleysta tälläsi jo kauden kuudennella maalillaan KTP:n 0-1 johtoon.

Maalin jälkeen tapahtui kuitenkin KTP:tä toisinaan tällä kaudella vaivannut pelin hajoaminen. PEPO tuli kuin tyhjästä otteluun mukaan, ja jo viiden minuutin kuluttua pääsi kotijoukkueen Hermes Palomino tasoittamaan ottelun Jiri Kosken tiputettua helpohkon oloisen keskityspallon suoraan hyökkääjän jalkaan.

Toiselle puoliajalle KTP lähti samanlaisella hyvällä sykkeellä kuin ensimmäisellekin. Syötöt löysivät joukkuekavereille, ja etenkin Jarjun ja Nykäsen yhteispeliä oli ilo seurata. 66 minuuttia oli pelattu, kun Jarju tapansa mukaan suojasi palloa PEPO-boksissa. Selässä roikkuva puolustaja repäisi raitapaidasta sen verran rajusti että Jarju kaatui nurmeen ja pallo vietiin pilkulle ja pallon taakse asettui jo kertaalleen tällä kaudella rangaistuspotkussa onnistunut Dos Santos. KTP-kannattajat ehtivät jo kymmenysosasekunnin ajaksi pettyä, kun brassin veto kumahti tolppaan. Riemu kuitenkin repesi, kun kimmonneessa paluupallossa ensimmäisenä oli Quincy Osei, joka ei tuollaisesta paikasta erehdy. Ghanalaiselle teki siis voittomaalin jo toisessa perättäisessä ottelussa, ja pisteet matkasivat Kotkaan maalein 1-2.

Lohkonsa kärkeen noussut KTP kohtaa seuraavaksi Keravalaisen PKKU:n. Ottelu Arto Tolsa Areenalla alkaa lauantaina 1.7. kello 17:00.

KTP: Koski, Manel, Dolivo, Pasi, Tiago, Dos Santos, Osei, Tyyskä, Shala (68´ Ikävalko), Nykänen (83´ Celik), Jarju

PELIPAIKKA

KTP TV