CUP käyntiin 4-1 kotivoitolla Kajaanista

Uusi vuosi, uusi futiskausi pyörähti käyntiin lauantaina tammikuun 26. päivä, kun AC Kajaani saapui vieraaksi Arto Tolsa areenalle. Yleisöäkin paikalle löysi 151 kannattajaa. Suomen talvi uhkasi asettaa hieman haastavat olosuhteet ottelulle, mutta onneksi keli hieman lämpeni -9 asteeseen, ja aamun lumipyry loppui hyvissä ajoin, jotta kenttä saatiin aurattua.

Jo heti alkuun ottelun kokoonpanoja katsoessa, oli ilo huomata KTPn pelaajarivistö. Kaikki kokoonpanoon merkityt pelaajat on jo vahvistettu koko loppukaudeksi rosteriin. Vieras Kajaanin riveissä oli hieman eri tilanne, heidän puoleltaan vain Mahlamäki ja Oikkonen ovat vahvistaneet koko kauden, muut ovat vielä testissä. Kajaanin valmentaja totesikin pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että he eilen vielä haalivat porukkaa kasaan.

Peli hörähti käyntiin klo 14.04. Lumesta puhdistetulla alustalla molemmat joukkueet aloittivat varovasti. Ensimmäinen puoliaika meni tunnustellessa, pelin ainoat maalipaikat olivat ne, joista ensimmäisen puoliajan 1-1 maalit lopulta tehtiin. KTPn 1-0 maali tuli 22’ minuutilla kulmatilanteesta. Kulmapotkun antoi Saku Leppänen, jonka keskitys tipahti Kajaanin maalivahdin käsien kautta edelleen pelattavaksi. Maalinedustan ruuhkasta pallo pomppi Juuso Laitisen kautta sisään.

Kajaani tasoitti pelin 1-1 lähes saman tien KTP maalin jälkeen. Ajassa 24’ ensimmäisessä hyökkäyksessä Kajaani murtautui laidalta ja pelasi pystysyötön, johon Piirainen ei päässyt väliin, ja Kajaanin Topi Järvinen tasoitti 1-1. Puoliajan loppu meni taas tunnustellessa. Periaatteessa KTP hallitsi peliä, mutta myös Kajaani sai muutamia pallonhallintahetkiä. Erikoistilanteista ensimmäisellä puoliajalla KTP sai 5 kulmapotkua ja Kajaani yhden. Tauolle siirryttiin 1-1 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle lähdettiin KTPn osalta vaihdolla, kun Piirainen vaihdettiin maalilta pois ja tilalle tuli Jiri Koski. Peli jatkui samalla intensiteetillä kuin ensimmäinen loppui. Kajaani sai ajassa 51’ vapaapotkun, josta sai aikaan myös hyvän vedon. Jiri hoitaa pallon kuitenkin maalilta ja peli jatkui. Kajaani sai myös aikaan muutaman kulmapotkun.

Pelillisesti mielenkiintoinen pelaajatilanne tuli, kun 65’ kohdalla Manelia peluutetaan hetkellisesti kärjessä.

Viimeinkin 69’ minuutilla Pahkasalo keskittää, josta Multanen tiputtaa boksin rajalta Tuukka Kurjelle, josta Tuukka viimeistelee 2-1 maalin alanurkkaan. Tästä peli piristyi silmin nähden, ja loppupeli olikin KTPn hallussa. 78’ minuutilla Ollila keskittää vasemmalta laidalta, jonka Kurki puskee sisään. Loppunumerot 4-1 viimeistelee vielä ajassa 86’ Pahkasalo, joka saa riparin ja potkaisee pallon läheltä takakulmaan.

Varoituksia pelissä jaettiin neljä kappaletta, kaksi kummallekin joukkueelle. Kotijoukkueelta kortit tulivat toisen puoliajan loppupuolella 62’ minuutilla Voutilaiselle ja 82’ minuutilla lähes suoraan vaihdosta sisään tulleelle Kolsin Miikalle. Kajaanin puolelta Mahlamäki 47’, ja vaihdosta Mahlamäen toisen puoliajan puolessa välissä korvannut Milonovic 86’, hoitivat kirjanpidon korttien osalta.

Muista tilastomerkinnöistä poimittuna, KTP sai yhteensä 6 selkeää maalipaikkaa, joista 4 onnistuttiin pistämään sisään. Muutenkin peli oli ensimmäisen puoliajan vielä melko tasaista, mutta varsinkin toisella puoliajalla tasoerot ja joukkueen valmius nousivat erottaviksi tekijöiksi KTPn hyväksi.

KTPn nuoret pelaajat pääsivät kiitettävästi esille. Jo aloitukseen päässeet Kimi Kolsi, Matias Paavola ja Tuomas Ollila olivat vielä ensimmäisen puoliajan hieman haparoiden liikkeellä, mutta varsinkin toinen puoliaika oli iso parannus kaikilta. Tosin tämä tilanne oli kokonaisuudessaan koko joukkueella.

Lehdistötilaisuudessa kysyttiin myös valmentajien mielipiteet Cup-peleihin ulkona tammikuussa. KTPn Argo ei tähän ottanut kantaa suuntaan tai toiseen, totesi vain, että olosuhteet ovat molemmille joukkueille samat. Kajaanin Ari Koski oli kuitenkin tiukkasanaisempi: ”Ei mitään järkeä. Luultiin, että viime vuoden KPV-TPS pelistä olisi palloliitossa opittu, mutta ilmeisesti ei. Pelataan talvella siellä missä on hallit ja sitten huhti-toukokuusta alkaen muualla.”