Ossi Virta viihtyy Kotkassa – ”Osa sydämestäni on kotkalaistunut”

By 29/11/20182018, Uutiset

 

Vuodenvaihteessa käynnistyy Ossi Virralle jo neljäs vuosi KTP:n edustusjoukkueen valmennustiimissä. Hetken aikaa jopa päävalmentajana toiminut Virta viihtyy vihreävalkoisessa seurassa eikä peittele iloaan.

–Osa sydämestäni on kotkalaistunut. On hienoa olla kaupungissa, jossa kaduilla ja kaupoissa ihmiset tulevat juttelemaan ja kyselemään KTP:stä, peleistä ja pelaajahankinnoista. Kivaa olla kaupungissa, joka elää ja hengittää jalkapalloa, Virta sanoo.

Piakkoin täyttyvän kolmen vuoden aikana Virta on ollut mukana paitsi edustusjoukkueen valmennuksessa, myös KTP:n junioreiden puolella. Yksi syy Virran haluihin jatkaa KTP:ssä oli se, että hän pystyy toimimaan myös nuorten parissa.

–Tämä on pesti, jossa voi kehittyä itse ja samalla kehittää, Virta perustelee.

KTP:n edustusjoukkueen valmennus muuttuu ensi kaudeksi, kun Virran lisäksi valmennustiimiin kuuluvat päävalmentaja Argo Arbeiter ja valmentaja Indrek Zelinski. Virralla jäi ensitapaamisesta hyvä kuva valmentajakaksikosta.

–Argo panostaa tiimiajatteluun. Pidän siitä, että jokaisella koutsilla on paljon vastuuta. Argo sanoo tietysti asioissa viimeisen sanan, mutta jokainen koutsi voi vaikuttaa treenaamiseen ja pelitapaan, Virta kertoo.

–Olemme nyt soitelleet tiiviisti Argon kanssa ja käyneet läpi pelaajien hankintaan ja joukkueen rakentamiseen liittyviä asioita. Yhteistyö on toiminut erinomaisesti, Virta jatkaa.

Vahvuusalueekseen Virta mainitsee hyökkäyspelaamisen opettamisen, vaikka hallitsee kaikki pelin osa-alueet. Ensi kauden edustusjoukkueen valmennustiimissä oma rooli on vielä täsmentämättä. Rooli valmennuksessa selvinnee vasta, kun edustusjoukkueen harjoitukset pääsevät vauhtiin. Virta on kartoittanut pelaajamarkkinoita käynnissä olevan offseasonin aikana.

–Olen käynyt läpi nykyiset pelaajat, potentiaaliset junioripelaajat Veikkausliigasta Kakkoseen. Käynyt ainakin satoja keskusteluita eri pelaajien ja valmentajien kanssa. Uskon, että saamme hyvän joukkueen jalkeille ensi kaudeksi, Virta sanoo.