Onnistunut ryöstöretki Pietarsaaressa

KTP haki arvokkaan vierasvoiton FF Jarosta, kun Aleksi Tarvosen viimeistelemä täysosuma jäi ottelun ainoaksi maaliksi. Voitto oli KTP:lle toinen peräkkäinen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli todella tasainen eikä huippumaalipaikoilla juhlittu. KTP:llä oli muutamia maalintekoyrityksiä, mutta laukaukset lähtivät rangaistusalueen ulkopuolelta. KTP:n paras tilaisuus avauspuolikkaan aikana syntyi jo seitsemännellä minuutilla, kun Aleksi Pahkasalon lähettämän vapaapotkun jälkeen Matias Lindfors pääsi lataamaan voimalla, mutta laukaus painui tuntuvasti yli maalin.

Avausnelivitosen aikana paras paikka oli Jarolla, kun ottelua oli pelattu liki puoli tuntia. Jiri Koski osoitti olevansa mies paikallaan napattuaan kaksi tärkeää torjuntaa samasta tilanteesta. Aluksi Koski torjui Thomas Kulan lähettämän vihaisen kudin ja nappasi vielä Jim Myrevikin paluupalloyrityksen.

Toisen puoliajan alussa Jaro rakensi itselleen maukkaan maalipaikan, mutta Denisin 10 metristä lähettämästä laukauksesta onnistuttiin blokkaamaan suurin voima pois ja siten se oli lopulta suhteellisen helppo pala Kosken torjuttavaksi.

Tämän jälkeen KTP otti pelin hallintaa itselleen. Pahkasalo pääsi laukomaan noin 14 metristä, mutta vasurikuti viuhui yli maalin. Lisäksi tauon jälkeen kentälle tullut Ville Oksanen viritti kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta laukaus painui selvästi yli maalipuiden. Paras paikka tontti avausmaalin tekemiseen rakentui 54. minuutilla, kun Pahkasalo tarjoili Tarvoselle, mutta tämä liukastui juuri ennen palloon pääsyä.

Ottelun ainoa maali syntyi 77. minuutilla, kun keskialueen pienpelin jälkeen Quincy Osei vapautti Yerai Vilaboan oikealta laidalta läpiajoon. Vilaboa haastoi pallon kanssa ja tarjoili sen lopulta maalin edustalle, josta Tarvonen liukui pallon maaliin.

Viimeisen kymmenenminuutin aikana Jaro sai hieman otetta pelistä, mutta aivan huippupaikoille ei joukkue päässyt KTP:n tiiviin puolustuksen ansiosta. Ottelun kulkua vaikutti todella voimakas tuuli. Ensimmäisellä puoliajalla KTP pääsi pelaamaan selvään myötätuuleen, kun taas toisella puoliajalla KTP:n pelaamista vaikeutti rankka vastatuuli.

Voitto oli KTP:lle neljäs edelliseen viiteeen otteluun. KTP on ennen sunnuntain ottelua sarjataulukossa viidentenä ja kausi jatkuu vihreävalkoisten osalta maanantaina 20.8. kotiottelulla sarjan kärkiporukoihin lukeutuvaa KPV:tä vastaan.