”Onko meillä mitään jakoa?”

By 06/08/20212021, Uutiset

KTP:n päävalmentaja Gabriel Xatart tietää, ettei HJK:ta vastaan ole koskaan helppoa pelata, mutta nyt hän nostaa esiin pari asiaa, joiden turvin olisi paras aika iskeä kiinni Klubiin.

FC KTP ja Helsingin Jalkapalloklubi kohtaavat jalkapallon Veikkausliigan ottelussa Arto Tolsa Areenalla lauantaina! Nimenomaan tätä kamppailua monet kotkalaisista ovat odottaneet viimesyksyisestä sarjanoususta lähtien, sillä se ei toistu jokaikinen vuosi.

HJK on liigan kestomenestyjä ja se pelaa pääsarjassa aina, mutta KTP on aika ajoin hissiliikkeessä. Nytkin Klubi johtaa liigaa, kun taas Kotka joutuu taistelemaan sarjapaikasta kaikin kynsin.

OTTELUENNAKKO KAKKOSENKIN TARJOAA K-RAUTA KOTKA

Lauantai-illan yhteenotto herättää paljon kysymyksiä; onko meillä mitään jakoa vai onko HJK ylivertainen? Tuovatko KTP:n tuoreet hankinnat uutta energiaa kotijoukkueen peliin? Entä mikä on vierailijan päivän kunto? Se teki vasta viikolla parin päivän ja liki 6000 kilometrin pelimatkan Azerbaidzaniin Eurooppa-liigassa, ja nähtäväksi jää, onko Klubi reissussa rähjääntynyt?

KTP on pestannut toistaiseksi viisi uutta miestä Veikkausliigan siirtoikkunan avauduttua heinäkuun 13. päivänä. Heistä neljä on jo näyttäytynyt raitapaidassa, ja innolla odotetaan vielä espanjalaisen hyökkääjän Juan Esnáiderin debyyttiä.

Maalinteko ja jo peliliikkeet hyökkäyskolmanneksella ovat olleet kotkalaisille ongelmallisia. Päävalmentaja Gabriel Xatart toivoo, että hänen maanmiehensä toisi tehoja KTP:n eturiviin.

Halusimme kärkeen kokemusta. Juan liikkuu intensiivisesti pallon kanssa ja ilman ja tekee paljon sellaista, jolla saa tilaa itselleen ja joukkuetovereille. Hän on hyvä viimeistelemään rangaistusalueelta ja kiinnostava pelaaja rooliin, johon meillä ei ole oikein ollut sopivaa miestä, Xatart toteaa.

Juan Esnáider rantautui Kotkaan viime viikonvaihteessa, ja HJK-ottelun aattona oli vielä epävarmaa, ennättääkö hän koronamääräyksiltä mukaan peliin.

Meillä on loukkaantumisia murheenamme, ja on arvioitava, olisiko Juan jo yksi vaihtoehto peliluvan saadessaan, ”Gabri” Xatart pohtii.

KTP:n kokoonpanosta ovat sivussa ainakin Ingo van Weert ja mahdollisesti myös Matias Lindfors, Aleksi Tarvonen, Ian Garrett ja Anton Eerola.

HJK ja KTP kohtasivat edellisen kerran Veikkausliigassa juhannuksen aatonaatona Helsingissä. Siellä kotijoukkue oli parempi 2–0. Suurin piirtein saman verran peliaikaa (noin 80 minuuttia) saivat Klubin Lucas Lingman (oikealla) ja Kotkan Antti Mäkijärvi.

Kotkalaisten lauantaivieras on hävinnyt tällä kaudella liigassa vain kerran (2–1 AC Oululle vieraissa kolme viikkoa sitten). Kotkan koutsi arvelee, että HJK-matsista tulee isännille vaikea, mutta samalla hän listaa pari asiaa, jotka voivat kääntää kamppailun kulun kotijoukkueelle.

Meillä on kotiyleisön tuki takanamme ja kunnianhimoa kukistaa sarjajohtaja. Lisäksi HJK:lla on ollut paljon pelejä viime aikoina, ja heidän pitää varmasti kierrättää pelaajia. Klubia vastaan ei ole koskaan oikein hyvää hetkeä pelata, mutta jos pitäisi valita, niin tämä voisi olla paras, on Gabri Xatart todennut hiljattain Kymen Sanomissa.

HJK on viime aikoina ostanut, myynyt tai ollut muulla tavalla aktiivinen pelaajamarkkinoilla. KTP:kin oli hiljattain saamapuolella, kun nuori laitapuolustaja Rico Finnäs (20) vapautui Klubin organisaatiosta kotkalaisten käyttöön.

Keskikesän huippuhankinta oli, kun pitkään ulkomailla viihtynyt Huuhkaja-igoni Tim Sparv (34) päätti palata Suomeen ja valitsi todennäköiseksi loppusijoituspaikakseen HJK:n. Toistaiseksi vielä maajoukkuetoppari on kuntouttanut polveaan, ja paluu ”sorvin ääreen” on antanut odottaa itseään. Epävarmaa on, tekeekö Sparv vastustajasta ”lastua” kenties jo Arto Tolsa Areenalla.

Huuhkaja-igoni Tim Sparv siirtyi jalkapallon EM-kisojen jälkeen Helsingin Jalkapalloklubiin. Miehen Veikkausliiga-debyytti on vielä tekemättä, mutta nähdäänkö se kenties lauantaina Arto Tolsa Areenalla?

Veikkausliigan ensimmäisessä keskinäisessä kamppailussa Helsingissä (21.6.) HJK oli KTP:ta parempi 2–0 (maalit: Roope Riski ja Anthony Olosanya). Klubi pelasi silloin kokoonpanolla: Hugo Keto; Janne Saksela, Miro Tenho, Valtteri Moren, Matti Peltola (Murillo); Lucas Lingman (Luis Henrique), Jair (Sebastian Dahlström), Riku Riski (Anthony Olusanya); Filip Valencic (Atom Tanaka), Roope Riski, David Browne.

HJK:n kokoonpano Europpa-liigan karsintaottelussa Neftchiä vastaan Bakussa Azerbaidzanissa tiistaina (lopputulos 2–2, HJK:n maalit: Roope Riski ja Jair): Jacob Tånnander, Janne Saksela (Matti Peltola), Daniel O’Shaughnessy, Jair Silva, Lucas Lingman, Roope Riski, Murillo, Miro Tenho, Valtteri Moren, David Browne, (Riku Riski), Filip Valencic (Anthony Olosanya).

Veikkausliigaa:

FC KTP – HJK (Helsinki) Arto Tolsa Areenalla lauantaina 7.8.2021 kello 17.00

Kuopion Palloseura – FC KTP Kuopion keskuskentällä sunnuntaina 15.8.2021 kello 18.30

TEKSTI: Matti Järvinen KUVAT: Juha Tamminen ja Mira Lönnqvist