Niko Ikävalko ja Topi Pasi jatkavat vihreävalkoisissa

By 09/12/20152015

Kotkalainen FC KTP on solminut jatkosopimukset hyökkääjä Niko Ikävalkon ja puolustaja Topi Pasin kanssa.
Molemmat pelaajat edustivat seuraa myös päättyneellä Veikkausliiga-kaudella 2015. Molempien sopimukset ovat yksivuotisia.

Ikävalko, 27, palasi kuluneella kaudella kentille vaikean loukkaantumisen jälkeen. Hän pelasi Veikkausliigassa 23 ottelua,
ja teki niissä neljä maalia. Ikävalko on kotkalaisen jalkapallon kasvatti, joka on pelannut urallaan myös Valkeakosken Hakassa, tamperelaisessa TPV:ssä, sekä IFK Mariehamnissa. Hän on aikoinaan edustanut Suomea myös eri juniorimaajoukkueissa

– Nitti teki viime kaudella hienon paluun loukkaantumisen jälkeen. Hän onnistui hyvin ja nousi merkittävään rooliin. Oli selvää, että haluamme pitää hänet joukkueessa. Nitiltä on lupa odottaa onnistumisia ja maaleja ensi kaudella, kommentoi KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä.

Ikävalko uhkuu itseluottamusta tulevan kauden osalta, ja on tyytyväinen, että pääsee nyt keskittymään kauteen rauhassa.

– Sopimuksen syntymisen myötä pääsen nyt keskittymään kunnolla tulevaan kauteen. Olen varma, että kunnollinen valmistautuminen tuo mukanaan myös liudan maaleja ensi kaudella, Ikävalko toteaa.

Topi Pasi, 19, on Ikävalkon tapaan KTP-kasvatti. Kuluneella kaudella hän teki Veikkausliiga-debyyttinsä, mutta pelasi pääosin KTP:n farmiseurassa Kouvolan Susissa. Pasi sai Susissa runsaasti vastuuta ja pelasi yhteensä 18 ottelua Kakkosta. Hän on KTP:n ja Susien lisäksi edustanut urallaan myös porvoolaista Futuraa, jossa hän pelasi lainalla kaudella 2014.

– Topin kohdalla voimme odottaa, että hän ottaa merkittävän askeleen urallaan tulevalla kaudella.
Hänellä on allaan vahva kausi Kakkosessa, ja nyt on aika ottaa askel eteenpäin, kertoo Ristilä.

Myös puolustaja itse tiedostaa tulevan kauden merkityksen, ja kertoo satsaavansa kaudella 2016 vain jalkapalloon.

– Sain valkolakin keväällä ja ihan muutaman viikon sisään varusmiespalveluskin päättyy. Nyt on aika panostaa futikseen,
ja katsoa, mihin voin yltää jalkapalloilijana. Tuleva kausi on vedenjakaja urallani, kertoo Pasi.

Molemmat pelaajat odottavat innoissaan tulevaa kautta, ja ovat tyytyväisiä jatkosopimusten syntymisestä.

–  Kotkassa jatkaminen oli ehdottomasti ykkösvaihtoehtoni. En oikeastaan edes miettinyt muuta, toteaa Ikävalko Pasin nyökytellessä vieressä.

KTP:llä on kaudelle 2016 sopimukset nyt yhteensä kahdeksan pelaajan kanssa. Joukkueessa pelaavat ensi kaudella Ikävalkon ja Pasin lisäksi maalivahdit Jere Pyhäranta ja Sauli Kilpeläinen, puolustajat Giorgi Ositashvili ja Juuso Salonen, sekä keskikenttäpelaajat Valeri Minkenen ja Aleksi Tarvonen.