Nihkeä tasapeli pallokentällä

Otteitaan viime otteluissa parantanut, mutta vielä silti putoamispeikon riivaama Kiffen osoittautui jälleen KTP:lle vaikeaksi vastustajaksi. Jo kevätkierroksella 1-1 vierastasapelin puolustaneet mustat hurmurit onnistuivat jälleen nappaamaan pisteen kotkalaisilta.

KTP oli totuttuun hieman muuttanut kenttäryhmitystään ja Marko Tyyskän paikan keskikentän keskustassa otti Saku Kvist. Ottelun avauspuoliaika sujui ennakkokaavailujen mukaan syvällä puolustavan Kiffenin ottaessa vastaan KTP:n hyökkäyksiä. 17 minuuttia oli pelattu, kun KTP sai ensimmäisen huippupaikkansa. Kiffen-maalivahti ryntäsi harkitsemattomasti juoksupalloon ollen tilanteesta auttamattomasti myöhässä. Lucas pääsi ohjaamaan ohi nousevan maalivahdin, ja hetken jo näytti siltä että pallo lipuisi tyhjään maaliin. Kiffen-puolustus kuitenkin onnistui putsaamaan pallon maaliviivalta. Seuraavan kerran KTP-kannattajat huokaisivat, kun kulmapotkun jälkitilanteesta KTP kolisutteli Kiffen-maalin ylärimaa. KTP:n maalipaikkojen lisäksi puoliaikaa leimasivat myös useat huolimattomat syötöt, joista muuten melko passiivinen Kiffen oli muutaman kerran päästä vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Yksi tällainen harhasyöttö lahjoitettiin neljänkymmenen minuutin kohdalla täysin vaarattoman tuntuisessa tilanteessa. KTP oli antamassa omaa keskialueen vapaapotkuaan, joka kilpistyi ensimmäiseen Kiffen-pelaajaan. Tästä seuranneessa vastahyökkäyksessä Tiago oli muutaman askeleen myöhässä, ja joutui rikkomaan karkuun pyrkivää Kiffen-hyökkääjää. Brassin ollessa alin pelaaja, ei ottelun erotuomari Joonas Salminen nähnyt muuta mahdollisuutta kuin nostaa Tiagolle suora punainen.

Huolimatta yhden pelaajan vajauksesta, KTP hallitsi palloa myös toisella jaksolla. Hyökkääminen ylivoimalla pelaavaa puolustamiseen keskittyvää joukkuetta vastaan ei kuitenkaan koskaan ole helppoa. Tunnin kohdalla Ousman Jarju onnistui livahtamaan läpiajoon, mutta gambialaisen maalintekoyritys jäi pannukakuksi. Kiffen varmasti tiesi saavansa omat paikkansa maalintekoon, ja jaksoi odottaa niitä kärsivällisesti. Harhasyötöillään KTP antoikin myös kotijoukkueelle mahdollisuudet kolmeen pisteeseen, mutta tolppaa lähemmäs ei Kiffenkään tänään päässyt. Lopputulos 0-0 ei varmasti viidenkymmenen minuutin vajaalla pelaamisesta huolimatta tyydyttänyt vierasjoukkuetta tai paikalle saapuneita KTP-kannattajia.

Kasvojenpesun paikka KTP:lle tarjoutuu jo ensi viikon maanantaina, kun Arto Tolsa Areenalle saapuu tulikuumaan paikallispeliin Kouvolan Sudet. Kakkosen kärkikamppailu jatkuu äärimmäisen jännittävänä KTP:n jatkaessa sarjakärkenä pisteen erolla Klubi-04:n ja Pepoon. Ja oman lusikkansa nousukamppailuun työntänee myös neljäntenä kärkkyvä ottelun vähemmän pelannut Legirus Inter.

KTP: Koski, Pasi, Tiago, Dolivo, Manel, Osei, Jarju (71´ Ikävalko), Dos Santos (63´ Tyyskä), Nykänen, Shala, Kvist (85´ Eerola)