Melkein joka toinen tunnisti joulupukin

By 05/01/20212021, Uutiset

FC KTP:n Joulupukki-kisan palkintoarvonnat uskottiin ”oikealle” pukille Into Koskimaalle (oikealla) ja arvausleikin ääniharavalle Jaakko Tiitiselle. Arvat nostettiin KTP:n saavuttamista Suomen cup-mestaruuspokaaleista.

Melkein joka toinen tunnisti Into Koskimaan naamarin takana FC KTP:n joulupukkikisassa juhlapyhien alla. Arvausleikkiin jätettiin 111 vastausta, joista 43 osui nappiin.

Sen verran maski, muut vermeet ja vinkit johdattelivat ihmisiä harhaan, että KTP:n omaksi pukiksi tarjottiin kaikkiaan 22 ehdokasta. Into Koskimaatakin suositumpi oli Jaakko Tiitinen, joka sai 45 ”ääntä”.

FC KTP:n omaa joulupukkia arvuuteltiin kausijulkaisussa 2/2020 sekä seuran verkkosivuilla parin viikon ajan. Oikea vastaus kerrottiin joulukuun 30. päivänä, ja maanantaina (4.1.2021) sitten oli arvonnan vuoro. Pääpalkinnnon, pääkatsomokausikortin alkaneen vuoden kotipeleihin, voitti Heikki Marttinen, puu-/päätykatsomokortti meni Harri Jukkaralle, FC KTP-pipo Justus Järviselle ja vihreä-valkoinen seurahuivi Heikki Savoselle.

Arvonnat suoritettiin kaikkien kisaan osallistuneiden kesken. Tehtävä uskottiin ”oikealle” pukille Into Koskimaalle sekä ääniharavalle Jaakko Tiitiselle. Suuren maailman tyyliin ”arvontakoreina” käytettiin kaikkia neljää KTP:n saavuttamaa Suomen cup-mestaruuspokaalia. Voittolipukkeet nostettiin 1958, 1961, 1967 ja 1980 cup-kannuista.

KTP on jalkapalloilun Suomen mestari vuosilta 1951 ja 1952, ja Into Koskimaa (90) oli voittamassa noita molempia SM-kultamitaleja. Mikään eilisen teeren poika ei ole Jaakko Tiitinenkään (82). Hän oli saavuttamassa muun muassa kahta ensimmäistä cup-mestaruutta.

Arvontatilaisuudessa Koskimaa ja Tiitinen ”pelasivat” monta vuosikymmenien takaista matsia aina uudelleen ja uudelleen. Molemmilla riittää yhä kapasitettia myös tämän päivän palloilulle. Koskimaa on jo lunastanut oman mestarikorttinsa alkavaksi kaudeksi, ja Tiitiselläkin on kausikortti 2021 hallussa.

Tällä kertaa kuljin oikein kassan kautta ihan kannatuksen vuoksi. Monta vuottahan tässä on mentykin omalle rumpalin paikalle vähän niin kuin pummilla erilaisiin talkootehtäviin vedoten, naureskelee Tiitinen.

Koskimaalla ja Tiitisellä on kokemusta paitsi jalkapalloilusta myös Joulupukin roolista.

– ”Kutsetin” piipun juurella työläisten pihapiirissä kävin aikanaan joulupukkina monessa lapsiperheessä, muistelee Tiitinen. Koskimaa sen sijaan joutui antamaan työnäytteensä tulevalle appiukolle.

Ensimmäinen joulupukkitehtävä oli Soile-vaimoni lapsuudenkodissa. Homma meni sen verran hyvin, että appi tarjosi palkkioksi ryyppyä. Juuri kun pullo oli nousemassa huulille, tuleva puolisoni teki siitä stopin ja sanoi, että ”nyt et ota yhtään enempää”, hekottelee Koskimaa.

Kyllä se on enemmän sinun näköisesi, vertailee Jaakko Tiitinen (vasemmalla) aitoa Into Koskimaata ja miehestä otettua kuvaa joulupukin naamarin kanssa. Jostain syystä ”Jaskaan” kohdistui kuitenkin enemmän veikkauksia FC KTP:n pukkikisassa.

Into Koskimaan ja Jaakko Tiitisen ohella FC KTP:n joulupukin arveltiin olevan Jaakko Leisti, Jaakko Paananen, Hannu Paananen, Jorma Apo, Jukka Paakkari, Esko Järvinen, Matti Järvinen, Aki Niemi, Atik Ismail, Hannu Touru, Marko Ritola, ”Nakki” Hakala, Pounds, Masked Singer, Joulupukki, Harri-pappa, Jukkis, Luca, Said ja TPV-pukki.

Palkintoarvonnassa pärjänneille ilmoitetaan voitoista henkilökohtaisesti. FC KTP kiittää kannattajiaan mielenkiinnosta.

TEKSTI ja KUVAT: Matti Järvinen