Matias Tamminen palaa Kotkaan

By 17/12/20202021, Miehet, Uutiset

Matias Tamminen tekee paluun KTP-paitaan, jossa debytoi aikuisten tasolla vuonna 2018


KTP onnistui hankkimaan kolmannen kotkalaissyntyisen pelaajan ensi kauden joukkueeseen, kun Matias Tamminen, 19, palaa vahvistamaan vihreävalkoisten hyökkäystä. Tamminen siirtyy kasvattiseuraansa yhden kauden mittaisella lainasopimuksella FC Interistä.

“Loistava fiilis olla osa KTP:n Veikkausliiga-joukkuetta! Tämä on ollut unelmana itselläni pelata Veikkausliigaa Kotkassa. Kotkassa on myös kavereita joukkueessa ja katsomossa, joten päätös tulla Kotkaan oli helppo.”

Matias Tamminen on KTP-kasvatti, joka teki kaudella 2018 KTP:ssä miesten Ykkösessä debyytin aikuisten tasolla.

Maalijyvä vihreävalkoisissa löytyi jo pienenä


Vuonna 2019 Tamminen teki rohkean päätöksen ja siirtyi vasta 17-vuotiaana Kotkasta Rovaniemen Palloseuraan. Tämä tarkoitti nuorelle hyökkääjälle muuttoa yli 800 kilometrin päähän perheestä ja ystävistä.

“Tavoitteet on nuoresta pitäen olleet pelata ammattilaisena, joten olin henkisesti valmistautunut siihen, että Kotkasta poismuutto on edessä joskus. Lisäksi Rovaniemellä Toni Koskela oli loistava valmentaja nuorille pelaajille, mikä sopi minulle.”

Päätös osottautui hyväksi, sillä Tamminen pelasi jo kaudella 2019 18 peliä edustusjoukkueen paidassa tehden 4 maalia Veikkausliigassa ja Suomen Cupissa. Peliaikaa tuli myös RoPS:n reservijoukkueessa Kakkosen C-lohkossa, jossa 9 pelissä syntyi 7 maalia.

Kaudella 2020 Tamminen pelasi Veikkausliigassa 21 pelissä tehden 3 maalia, joilla oli joukkueen paras maalintekijä. Tämä valitettavasti ei riittänyt putoamiskamppailuun ajautuneelle RoPS:lle, vaan joukkue jäi sarjan viimeiseksi ja putosi Ykköseen.

“Aika Rovaniemellä opetti minulle hyvin paljon jalkapallosta ja ammattilaisuudesta myös kentän ulkopuolella. Viime kausi oli itselleni jonkinlainen läpimurtokausi, mutta silti ei voi olla tyytyväinen, kun pelit joukkueena eivät onnistuneet.”

Putoamiseen päättyneen kauden jälkeen Tamminen teki turkulaisen FC Interin kanssa kolmivuotisen sopimuksen. Peliajan suhteen katseet kääntyivät Kotkaan ja osapuolet sopivat Tammisen hakevan vihreävalkoisista kokemusta diilin ensimmäisen vuoden ajan.

“KTP oli omassa mielessä ainoa joukkue, jonka riveissä halusin pelata tulevan kauden Veikkausliigassa ja olen iloinen, että saatiin sovittua laina Kotkaan.”

Matias Tamminen petaa maalipaikkaa Aleksi Tarvoselle kauden 2018 viimeisessä kotiottelussa. Tätä nähdään lisää ensi vuonna, kun molemmat palaavat KTP:n hyökkäykseen


Matias Tamminen tuo joukkueeseen kaivattua hyökkäysvoimaa, jota joukkue tarvitsee viime kauden parhaan maalintekijän Mikan lähdettyä. Tamminen on pelipaikaltaan puhdas kärki, joka on osoittanut pystyvänsä pelaamaan Veikkausliigassa nuoresta iästään huolimatta. Myös Tammisen pituus, 193 cm, tuo vaarallisuutta pääpalloihin. 

“Hyökkääjänä olen hyvin monipuolinen, eli vaikka olen pitkä, olen myös nopea. Vaikka maalinteko on hyökkääjälle tärkeintä, pidän myös työnteosta puolustussuuntaan.”

Tamminen itse odottaa Veikkausliigan kautta hartaasti ja halua näyttää kehityksensä kotkalaisille.

“Tavoitteet on päästä pelaamaan niin paljon kun mahdollista ja, mikä tärkeintä, haluan auttaa joukkuetta pärjäämään mahdollisimman hyvin.”

KTP toivottaa ilolla Matias Tammisen tervetulleeksi takaisin kotiin!