Maalitykki Tarvonen jatkaa raitapaidassa

Viime kaudella Kakkosen otteluissa kymmenen maalia viimeistellyt Aleksi Tarvonen on solminut KTP:n kanssa 1 vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Viime kaudella nivusvaivojen kanssa tuskaillut hyökkääjä pohti pitkään useita eri vaihtoehtoja, mutta halusi lopulta jatkaa kotkalaisjoukkueessa kahdestakin syystä.

–Tätä ratkaisua tuli mietittyä tosi pitkään ja mielikin ennätti muuttua moneen kertaan matkan varrella. Olen onnellinen jatkosopimuksesta KTP:n kanssa. Päätin jatkaa ensinnäkin siksi, että sain luvan laittaa tammi-helmikuun aikana nivuseni kuntoon ja sen johdosta minua ei välttämättä nähdä harjoitusotteluissa tositoimissa. Toisena ja tärkeämpänä syynä haluan olla jatkamassa kesken jäänyttä projektia. Kajaanin voitonjuhlat jälkimmäisen karsintaottelun jälkeen ovat vielä tuoreessa muistissa ja haluan päästä juhlimaan samalla lailla Kotkassa, Tarvonen perustelee.

Tarvosella oli vaihtoehtona siirtyä muun muassa liigajoukkueeseen, mutta kotkalaislähtöisellä jalkapalloilijalla on vahva usko siihen, että KTP saa jalkeille vähintäänkin yhtä hyvän joukkueen kuin viime vuonna. Se, että Tarvonen uskalsi hylätä liigajoukkueen sopimuksen ei tarkoita sitä, etteikö hän haluaisi vielä pelata pääsarjatasolla.

–Nyt piti ajatella omaa uraani ja tärkeintä on saada jalat taas kuntoon. Uskon pelaavani hyvän kauden Kakkosessa ja se lisää kiinnostusta minua kohtaan. Paras tilannehan olisi se, että nostaisimme KTP:n liigaan ja sitten olisin mukana siinä joukkueessa, Tarvonen sanoo.

Tarvonen täyttää kuluvan vuoden heinäkuussa 24 vuotta. Ikäisekseen Tarvonen erittäin kokenut pelaaja, jonka vyöltä löytyy otteluita Kakkosen lisäksi myös Ykkösestä ja Veikkausliigasta.

–Uskon, että olen kehittynyt vuosien saatossa niin henkisesti kuin fyysisesti. Koen, että minulla on paljon annettavaa pelikentällä ja tiedän, mitä ottelun voittamiseen vaaditaan, Tarvonen toteaa.

Viime kaudella nivusvaivoista huolimatta Tarvonen viimeisteli 10 maalia Kakkosessa ja kaksi maalia Ykkösen nousukarsinnoissa. Hän uskoo pystyvänsä parempiin maalilukuihin hoidettuaan vammat pois alta.

–Pelini vastustajan boxissa on kehittynyt valtavasti, mutta tuleva maalimäärä riippuu kuitenkin roolistani. Olen hyökkäyspään pelaaja, joka tykkää tehdä maaleja. Uskon, että terveenä pysyessäni pystyn parantamaan maalisaldoa. En kuitenkaan halua sanoa tavoitettani ääneen, Tarvonen sanoo.

 

Aleksi Tarvonen
Vuosi Seura Sarja Ott. Maalit
2017 KTP Kakkonen 14 10
    Suomen cup 4 0
    Ykkösen nousukarsinnat 2 2
         
2016 KTP Ykkönen 24 5
    Suomen cup 1 0
         
2015 KTP Veikkausliiga 16 0
    Suomen cup 1 0
    Liigacup 4 0
    Veikkausliigan nousukars. 2 0
  Sudet Kakkonen 2 1
         
2014 PeKa Kolmonen 6 3
         
2013 KTP Kakkonen 21 4
         
2012 KTP Kakkonen 27 3
    Suomen cup 1 0
         
2011 KTP Kakkonen 20 1
         
Yhteensä   Veikkausliiga 16 0
    Ykkönen 24 5
    Kakkonen 84 19