Luvassa on haasteellinen ottelu


Voitollisen JJK-ottelun jälkeen kausi jatkuu jo lauantaina 2.6., kun Arto Tolsa -areenan saunaan saapuu vierailijoita Valkeakoskelta. Kauden kahdella voitolla, tasapelillä ja kahdella tappiolla korkannut Haka saapuu päävalmentajansa Keith Armstrongin johdolla testaamaan kotkalaisjoukkueen nykykunnon.
–Henkilökohtaisesti tämä ottelu on minulle äärimmäisen rakas. Valkeakoski on vanhempieni kotikaupunki ja Haka on se joukkue, jonka otteluita kävin lapsuudessani katsomassa, kun tulimme ulkomailta Suomeen kesiä viettämään. Hakan Valeri Popovits oli suurin idolini ja nyt joukkueessa pelaa hänen poikansa Anton, KTP:n Aleksi Pahkasalo kertoo.

Edellisessä ottelussa JJK:ta vastaan voittomaalin suoraan vapaapotkusta tehnyt Pahkasalo kertoo olevansa valmis tekemään jatkossakin maaleja samoilta etäisyyksiltä.
–Onhan noita tullut treenattua ja etäisyys on tuttu. Nyt tuli ammuttua pallo maaliin muurin läpi, mutta löytyy minulta muitakin ajatuksia, sillä maalivahdit täytyy pitää hereillä, Pahkasalo hymähtää.

Pahkasalo sanoo tuntevansa Hakan metkut kohtuullisen hyvin. Henkilökohtaisesti hän tuntee valkeakoskelaisten päävalmentaja Armstrongin sekä toimitusjohtaja Olli Huttusen. Lisäksi osa pelaajistakin on tuttuja.
–”Keke” vaatii joukkueeltaan äärimmäisen paljon, joten luvassa on haasteellinen ottelu. Haka juoksee varmasti paljon, joten emme taatusti saa mitään ilmaiseksi.
–Meidän pitää olla hereillä heidän hyökkääjänsä Samuel Chidin kanssa. Pelasin hänen kanssaan viime kaudella FC Legiruksessa ja tiedän, että hän on äärimmäisen vaarallinen hyökkääjä, Pahkasalo varoittelee.

Ensimmäistä kauttaan Kotkassa pelaava Pahkasalo sanoo kotiutuneensa erinomaisesti uuteen kotikaupunkiinsa.
–Ihmiset ovat täällä erittäin mukavia. Missä tahansa liikkuukin, tulevat ihmiset kysymään kuulumisia ja puhumaan jalkapallosta. Kotkasta löytyy mukavia kahviloita ja ravintoloita, joissa on kiva käydä, Pahkasalo sanoo.

KTP–Haka. Lauantaina 2.6. kello 17 @ Arto Tolsa -areena. Tolsal tavataa!