Lupaava hyökkääjä KTP:n haaviin

By 11/04/20182018, Uutiset

KTP on solminut alkavaa sarjakautta kattavan pelaajasopimuksen 20-vuotiaan hyökkääjän Aleksis Lehtosen kanssa. Nuoresta iästään huolimatta Lehtonen on varsin kokenut, mutta janoaa silti kehittyä entistä paremmaksi jalkapalloilijaksi.

 

–Pari viime kautta sujuivat hieman rikkonaisissa merkeissä, joten nyt tavoitellaan ehjää kautta ja peliminuutteja. Uskon, että olen vielä kehittyvä pelaaja, vaikka takana onkin jo ihan kivasti pelivuosia. Sitä varten Kotkaan siirryin, sillä tiesin kehittymisen olevan täällä mahdollista, JJK:n kasvatti Lehtonen perustelee.

 

Lehtonen nousi suomalaisen jalkapalloyleisön tietoisuuteen vuonna 2015 tehden Ykkösessä seitsemän maalia samana vuonna, kun hän täytti vasta 18 vuotta. Sen jälkeen liigaseurat kiinnostuivat nuorukaisesta ja siirto SJK:hon näki päivänvalon.

 

–Heti Seinäjoelle siirtymiseni jälkeen minulta murtui jalka ja sitten lopulta kauden ainoiksi otteluiksi jäi 10 lainaottelua kasvattajaseurani riveissä, Lehtonen muistelee.

 

Viime vuonna Ilves teki hyökkääjälupauksen kanssa kahden vuoden sopimuksen, mutta seura ja pelaaja yhteisymmärryksessä päättivät irtisanoa sopimuksen. Tässä vaiheessa KTP nousi Lehtosen mieleen.

 

–Ratkaisu tulevan kauden pelipaikasta jäi hieman viime tippaan. Kotka oli jo aiemmin kysellyt kiinnostustani ja tiedän, että meillä on hyvä joukkue, millä on mahdollisuudet mihin tahansa, Lehtonen sanoo.

 

Lehtonen vakuutti seurajohdon viimeaikaisissa harjoitusotteluissa. MyPaa vastaan hyökkääjä iski kaksi komeaa maalia kaukolaukauksilla, mutta ennen kaikkea pallottomassa pelaamisessa oli kotkalaisessa palloilukulttuurissa arvostettua periksi antamattomuutta.

 

–Pelityylini on röyhkeä ja vauhdikas, mutta toki nautin myös tehdä pallollisia ratkaisuja ja saada aikaan tehoja, Lehtonen tuumaa.

 

Lehtosen myötä KTP:n hyökkäyskalusto sai mielenkiintoisen lisän ja kilpailu peliminuuteista kiristyi entisestään.

 

Aleksis Lehtonen Synt. 9.10.1997
Vuosi Seura Sarja Ottelut Maalit
2014 JJK Ykkönen 19 3
2015 JJK Ykkönen 24 7
2016 SJK Veikkausliiga 0 0
JJK Ykkönen 10 1
2017 Ilves Veikkausliiga 16 0
AC Oulu Ykkönen 3 0
Yhteensä Ykkönen 56 11
  Veikkausliiga 16 0