Liigakarsinta päättää KTP:n hienon kauden

By 10/11/20202020, Ennakot, Miehet

KTP:n hyvin sujunut kausi saa arvoisensa päätöksen, kun kausi huipentuu liigakarsintaan perinneseura TPS:ää vastaan. Karsintojen ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona 11. päivä klo 18:30 Tolsalla ja toinen ottelu tulevana lauantaina 14. päivä Turussa klo 16:00.

INFO: miten karsintojen voittaja ratkaistaan?

Karsintojen voittaja ratkaistaan ns. eurocup-säännöin kahden ottelun yhteistuloksella. Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Lue lisää KTP:n vieraaksi saapuvasta TPS:stä.

 

KTP lähtee liigakarsintoihin selkeänä altavastaajana. KTP:n parhaasta aloituskokoonpanosta on varmuudella pois ainakin käsileikkauksesta toipuva Tuomas Ollila, Jaro-pelissä takareitensä reväyttänyt joukkueen kapteeni David Ramadingyae sekä työluvan viivästymisen takia sivussa oleva Thomas Agyiri. KTP:n pelaajien kuormitus herättää myös kysymysmerkkejä, koska viimeiseen kahteen viikkoon joukkueelle tulee neljä peliä, joista kolme vierasottelua.

– Palloliitto on suunnitellut meille “**tun hyvän” loppukauden, missä on otettu huomioon kaikki urheilulliset ja muut asiat, että saataisi pelata kausi loppuun. Kiitos siitä. Me valitettavasti ei voida muuttaa sitä ja pelaamme niin kuin johtajat parhaaksi näkevät, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter manailee.

– Poissaolot tottakai harmittavat, mutta sellaista se jalkapallo on. Jokaisesta pallosta ja tilanteesta lähdetään kuitenkin taistelemaan, Arbeiter lupaa.

KTP on pelannut kauden aikana paremmin vieraissa kuin kotona. KTP ei kärsinyt yhtään vierastappiota koko kauden aikana ja oli sarjan paras vierasjoukkue.

– Viimeinen Kajaani-peli meni ihan selvästi pilalle koronasta ja siitä johtuvasta karanteenista. Vieraspelien paremmat tulokset johtuu siitä, että Tolsalla on niin vaativa yleisö ja ehkä moni tuntee paineita siitä. Mutta niiden paineiden kanssa pitää oppia elämään ja pelaamaan. Muuten ei tule sinusta parempaa pelaajaa. Vieraspeleissä on joukkue ollut selvästi rennompi, Arbeiter kommentoi.

Viime vuosina liigakarsinnat ovat olleet varsin tasaisia ja Ykkösen joukkueet ovat onnistuneet myös yllättämään ratkaisupeleissä. Esimerkiksi viime vuonna Ykkösestä noussut TPS voitti materialtaan kovemman liigajoukkue KPV:n. TPS:llä on muutenkin kokemusta karsinnoista sillä 2016 se kärsi karsintatappion divarijoukkueena ja toistaalta 2018 se hävisi karsinnat liigajoukkueena. Myös KTP on ehtinyt kokea saman kohtalon kaudella 2015, jolloin liigakarsinnat tekivät paluun sarjajärjestelmään.

Kiinnostus ja lipunmyynti Tolsalla pelattavaan liigakarsintaan on käynnistynyt vahvasti ja toivottavasti keskiviikkona nähdään kauden ennätysyleisö Tolsalla.

– Eihän tämä mikään helppo paikka ole ollut jatkaa kautta vielä marraskuulle. Lisätuloja vieraspeleistä ei ole tullut ja sopimuksia on jouduttu pidentämään. Toivottavasti yleisö löytää keskiviikkona Tolsalle, jotta saadaan hyvä kotkalainen tunnelma ja joukkueelle se 12. pelaajan tuki, KTP:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Mustonen kommentoi.

– Kausi on koronasta johtuen ollut erityisen haastava ja olisihan se hemmetin kiva päättää se liigaan nousuun, Mustonen fiilistelee.

KAUDEN VIIMEINEN KOTIOTTELU TOLSALLA KESKIVIIKKONA 11.11.2020 klo 18:30.

TULE KANNUSTAMAAN KTP LIIGAAN!

Muista, että kasvomaskin käyttö on edellytys otteluun sisäänpääsyyn! Lue lisää poikkeusjärjestelyistä: http://www.fcktp.fi/poikkeusjarjestelyt/

Kausikortit käyvät otteluun normaalisti.