Legirus Inter hyydytti KTP:n


Paljon oli pelissä kun kaksi lohkonsa kärkisijoilla keikkuvaa joukkuetta kohtasi toisensa Hiekkaharjun urheilupuistossa Vantaalla. KTP lähti otteluun ilman pelikiellossa olevaa Tiagoa ja Susi-pelin kolhusta toipuvaa Driton Shalaa. Sen sijaan Tuomo Turunen oli nostettu avauskokoonpanon keskikentälle Marko Tyyskän rinnalle ja loukkaantumisestaan hienosti toipunut Aleksi Tarvonen löysi paikkansa laidalta.

Jo pelin alku uumoili tasaista kamppailua. KTP pyrki totutusti rakentamaan peliä maata pitkin, mutta Legirus puolusti todella yhtenäisesti, ja iski kiinni pallolliseen pelaajaan välillä useankin pelaajan voimin. Kun vasta 12 minuuttia oli pelattu iski Legirus Inter kesken kotkalaispainostuksen. Laidalta lähtenyt keskitys livahti helpohkon oloisesti KTP-puolustuksen edustaan, josta Pyry Korhonen jatkoi pallon maaliin. KTP ei ole tällä kaudella juurikaan tappioasemassa pelannut, ja joutui näin ollen uudenlaisen haasteen eteen lähtiessään takaa-ajoon. KTP jatkoi tuttua pallonhallintaansa ja haki vimmatusti tasoitusta. Paras paikka tarjoutui Ousman Jarjulle, jonka jatko lähietäisyydeltä ei kuitenkaan löytänyt tietään maaliin.

Kun tunti oli pelattu, saivat Nykänen, Tyyskä ja Turunen lyhyessä ajassa kolme keltaista korttia. Turusen käsivirheen seurauksena annettua vapaapotkua rangaistusalueen kaarelta asettui laukomaan Aleksi Pahkasalo. Myös kevätkierroksen ottelun ratkaissut Pahkasalo ei erehtynyt tälläkään kertaa vaan vei Legiruksen 2-0 johtoon hienolla kierteisellä vedollaan.

KTP antoi iloittavaa paikalle matkustaneille KTP-kannattajille 75 minuutin kohdalla. Lucas Dos Santosin antama kulmapotku leijaili millimetrintarkasti Aleksi Tarvosen päähän, joka puski pallon Legirus-maalin takanurkkaan. Huippupaikkoja tasoitusmaaliin Legirus ei kuitenkaan enää antanut, vaan oli jopa ratkaista pelin lopullisesti kesken KTP-painostuksen. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, ja pisteet jäivät Vantaalle maalein 2-1.

Tappion myötä A-lohko tasoittui entisestään, ja tätä kirjoitettaessa kärkikvartetti mahtuu mahtuu kolmen pisteen marginaaliin. KTP jatkaa pelejään viikon päästä maanantaina, jolloin vastaan asettuvat FC Lahden akatemiapelaajat.

KTP: Koski, Pasi, Dolivo, Manel, Jarju (68´Donado), Lucas, Nykänen, Tyyskä, Tarvonen, Kvist (53´Pasanen), Turunen (81´Ikävalko)